İngiliz ilaç devi AstraZeneca koronavirüse karşı sentetik antikor ilacının denemelerine başladı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı ilaç ve aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken İngiliz ilaç devi AstraZeneca, virüse karşı sentetik antikor ilacın birinci faz klinik denemelerinin başladığını duyurdu. İlaç firması gönüllü olan ilk deneklere ilk dozların verildiğini belirtti.

Haber Merkezi AA
Arşiv

Merkezi İngiltere’nin Cambridge kentinde olan ilaç firması AstraZeneca, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı önleyici ve tedavi edici sentetik antikor ilacının denemelerine başlandığını açıkladı.

Güney Kore'de korkulan oldu: İkinci dalga daha şiddetli

İLK DOZ DENEMELERİ VERİLDİ

  • AstraZeneca'dan yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19'a karşı sentetik antikor ilacının birinci faz klinik denemeleri kapsamında gönüllülere ilk dozların verildiği aktarıldı.
Açıklamada, önleyici ve tedavi edici özelliklere sahip olacağı düşünülen potansiyel ilacın iki monoklonal antikorun kombinasyonundan oluştuğu belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Şu anda hala çok düşük kalitede kanıt sunuyor

İngiltere'de 18-55 yaşlarında 48 sağlıklı gönüllü üzerinde gerçekleştirilen ilk klinik denemelerde, ilacın güvenliği ve nasıl işlediği, vücudun ilaca vereceği direnç konularına odaklanılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, potansiyel ilacın Kovid-19 tedavisinde bir dönüm noktası olacağı değerlendirmesi de yapıldı.

İngilere'deki araştırmada yeni bulgu: Bazı yüksek tansiyon ilaçlarının koronavirüs etkilerini hafiflettiği belirlendi

Dünya genelinde ağır koronavirüs bilançosu: Can kaybı 817 bin 33’e yükseldi

4-12. gün arası en kritik dönem