Tarihimizi mektuplardan öğrenin

Necdet Bayraktaroğlu'nun Hayat Yayınlarından çıkan "Tarihimizdeki Muhteşem Mektuplar" kitabı, okuyucularına 'muhteşem' medeniyetimizi bir kez daha hatırlatıyor.

YENİSAFAK.COM.TR Yeni Şafak
Tarihimizi mektuplardan öğrenin
Yazarın ifadesiyle, "Kitaplar, bir milletin kültür değerlerini geçmişten bugüne taşıyan varlıklar olup, milletlerin ilim ve fikir dünyasına açılan kapılardır." Medeniyetimizi anlamak için, ufkumuzu genişletmek için bol bol okumalı, geçmişimize açılan kapıları bu yolda faydalı kitaplarla açmalıyız.

Tarihi en doğru öğrenmenin yolu, tarihi kişilerin bizzat söyledikleri sözleri, yazdıkları mektupları bilmektir. Bu yüzden bu "muhteşem" mektuplar, geçmişimize ışık tutacaklar, fikir dünyamıza ayna olacaklardır.

Hun İmparatoru Mete Han'ın mektuplarından, Abdülhamit'in mektuplarına; Akşemsettin'in Fatih Sultan Mehmet'e yazdığı mektuplar, Kanuni Sultan Süleyman'ın Gazi Bali Bey'e yazdığı mektup; birçok Osmanlı hükümdarının, paşalarının mektuplarının yer aldığı "Tarihimizdeki Muhteşem Mektuplar", unutulmuş bir medeniyeti, en gerçek materyalleriyle gözler önüne seriyor.

"Kul olmak" için

Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemsettin'in, bir sohbetinde buyurduğu, kitapta yer verilen ifadeleri: "Kulluk beş kısımdır: Beden, nefs, gönül, sır ve can. Manevi huzura ermek ve bu yolda ilerlemek için dört şey lazımdır. Az yemek, az uyumak, halkın arasına az karışmak, Allahu Teâlâ'yı çok zikretmek."

"Tarihimizdeki Muhteşem Mektuplar

Necdet Bayraktaroğlu

Hayat Yayınları, 470 sayfa"