'Güneş'siz günlerin pişmanlığı

Beşiktaş, Adana Demirspor maçı ile bu sezon ilk kez 6 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Şenol Güneş ile birlikte yükselişe geçen ve 13 haftadır kaybetmeyen siyah-beyazlılarda, deneyimli çalıştırıcının takımın başına geç getirilmesinin pişmanlığı yaşanıyor.

Şenol Güneş'in gelişi, Cenk Tosun ve Aboubakar'ın performansına olumlu katkı sağladı.

Süper Lig'in 35. haftasında deplasmanda Adana Demirspor'u 4-1 yenen Beşiktaş, bu sezon Süper Lig'de ilk defa 6 maçlık galibiyet serisi elde etti. Teknik direktör Şenol Güneş'in ekibi, aynı zamanda Adana temsilcisine bu sezon evinde ligdeki ilk mağlubiyetini de tattırmış oldu.

Siyah-beyazlılar, Hatayspor (hükmen), Ümraniyespor, Galatasaray, Antalyaspor, Gaziantep FK (hükmen) ve Adana Demirspor karşılaşmalarında 3 puan elde ederek, son 6 müsabakadan 18 puan elde etti.

Süper Lig'in 36. haftasını BAY geçecek olan Güneş'in öğrencileri, 37. haftada deplasmanda Kasımpaşa, son haftada ise evinde Konyaspor ile karşılaşacak.

13 maçtır kaybetmiyor

Beşiktaş, 6 maçlık galibiyet serisinin yanı sıra Süper Lig'de 13 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. Teknik direktör Şenol Güneş'in ekibi, en son 4 Şubat'ta oynanan maçta Sivasspor'a 1-0 kaybetmişti. Siyah-beyazlı takım; bu süreçte 11 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, Fenerbahçe, Başakşehir, Adana Demirspor ve Galatasaray maçlarını kazandı. Kartal, bu performansıyla üst sıralara tırmanıp, geçtiğimiz haftaya kadar şampiyonluk ihtimalini sıcak tuttu.

Siyah-beyazlı camiada, bu yükselişin ardından teknik direktör Şenol Güneş'in takımın başına geç getirildiği yönünde pişmanlık ve eleştiriler de yükselmeye başladı.

Bilindiği gibi siyah-beyazlılar sezona Fransız teknik adam Valerien Ismael ile girmiş, 12. haftada ise Şenol Güneş takımın başına getirilmişti.

SPOR
ÖZET | Adana Demirspor-Beşiktaş: 1-4