'Cezeri'nin uçuş denemesinin Diyarbakır'da yapılması önerisine Selçuk Bayraktar'dan destek

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk uçan arabası "Cezeri"nin "Diyarbakır'ın kalbi" olarak nitelendirilen Amida Höyük'te uçuş denemesi yapması talebine, Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'dan destek mesajı geldi.

Haber Merkezi AA
Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar.

Sur ilçesindeki Amida Höyük Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Yıldız'ın, Türkiye'nin ilk uçan arabası "Cezeri"nin uçuş denemesinin, ünlü İslam alimi El Cezeri'nin dünyanın ilk robotlarını yaptığı ve Amida Höyük'te gerçekleştirilmesi önerisine Bayraktar, Twitter hesabından yanıt verdi.

  • Bayraktar, yaptığı paylaşımda, "Testlerde biraz daha yol alalım Cezeri'nin hatırasını, yaşadığı toprakların ev sahipliğinde yad etmekten şeref duyarız Semalarımızda Hür ve Özgür" ifadelerine yer verdi.

Ardından Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu da Twitter'dan, "Diyarbakır hazır, heyecanla bekliyor. Cezeri denemelerinin Diyarbakır'ımızda yapılmasından onur duyarız. İki gururu bir arada yaşamak isteriz." mesajını paylaştı.

Baykar tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk uçan arabası "Cezeri", 15 Eylül'de ilk uçuş testlerini başarıyla tamamlamıştı.

TEKNOFEST şampiyonları Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edecek

Cezeri dünya basınında ilgi görüyor: İlk testi başarıyla geçti

Cezeri kimdir: Cezeri'nin buluşları nelerdir, ne zaman yaşamıştır?

Türkiye uçan otomobil yarışına erken girdi: CEZERİ devrimsel bir adım olacak

Türkiye'nin ilk uçan arabası CEZERİ yerden 10 metre yükseğe havalandı

FOTOĞRAF 10
Milli uçan araba 'Cezeri' görücüye çıktı
Baykar, Cezeri Uçan Araba'yı ilk kez, Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST İstanbul) sergiledi.

Selçuk Bayraktar Yeni Şafak'a konuştu: Cezeri'yi insanlı uçurabiliriz, Akıncı seri üretime giriyor
TEKNOFEST 2020 etkinliğinde T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Yeni Şafak Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'e önemli açıklamalarda bulundu. Uçan araba Cezeri için yöneltilen 'leğen' eleştirilerini gülümseyerek karşılayan Bayraktar ''2005'te ilk İHA'yı uçurduğumuzda benzer şeyleri söylemişlerdi. Şimdi ise alanında en yeni teknolojiye sahip Akıncı'yı üretiyoruz. Akıncı seri üretime girmeye hazır. Önümüzdeki süreçte envantere de katılacak. Cezeri ise önümüzdeki yıl insanla uçabilir'' ifadelerini kullandı.

Cezeri böyle çalıştırılıyor: Dokunmatik ekrandan emniyet düğmesi ve üç düğmeye peşpeşe basılıyor
Tüm dünyanın dikkatini çeken Türk İHA ve SİHA'larının mucidi Selçuk Bayraktar'ın Teknik Müdürlüğünü yaptığı BAYKAR firması, Türkiye'nin ilk uçan arabası olan Cezeri'yi geliştirdi. Uçan araba Cezeri'nin ilk kalkışına ait videoda, komutlar dikkat çekti. Operatör dokunmatik ekranda önce emniyet tuşuna basılı tutarak 'otonom kalkış' seçeneğine dokunuyor. Ardından da yine emniyet tuşuna basılı tutarak 'kalkış' modunu, hemen sonra da 'yarı otonom' düğmesiyle yerdeki kontrol ünitesini aktif ediyor.

Türkiye Cezeri ile uçan otomobilde tarih yazacak
Savunma sanayinde tarihi adımlara imza atan BAYKAR, Türkiye'nin ilk uçan otomobili Cezeri'nin test uçuşlarını başarıyla tamamladı. Uzmanlar, BAYKAR'ın bu yarışa erken girmesinin Türkiye'ye çok önemli avantajlar sağlayacağını belirtiyor. Cezeri'nin özelliklerini 'Neler Oluyor' programında anlattık: