Yeni güncellemeyle Windows 10'un Bluetooth bölümüne ince ayar geliyor

Microsoft, yeni Windows 10 güncellemesiyle birlikte masaüstü işletim sistemine AAC Bluetooth ses desteğini ekliyor. Böylece Bluetooth profil seçimi otomatik olarak yapılıyor. Kullanıcıların yalnızca ses çıkışını seçmesi yeterli.

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
Windows 10

Windows 10'un bir sonraki büyük güncellemesi gecikmiş bir dizi ince ayar sunuyor. Bunlar arasında ilk sırada ise AAC Bluetooth'un ses bileşenlerinin desteklenmeye başlaması yer alıyor. Yani aslına bakılırsa özellikle AirPods kullananlar için bu epey güzel bir haber. Windows 10 şu an kullanıcıları SBC ve Qualcomm APtX ile sınırlandırıyor. Fakat AAC en çok Apple ile ilişkilendiriliyor. Şirketin tüm Bluetooth kulaklıklarında yaşanan bağlantı ve diğer ses problemleri ortadan kalkıyor.

Microsoft ayrıca Windows 10'da Bluetooth bağlantısına seçme şeklini de değiştiriyor. Şu anda Görev Çubuğu ses menüsüne tıklandığında bilgisayarlara bağlı tüm kulaklık ve hoparlörlerden birden fazla profil görünüyor. Ancak yeni sistemde bu işlem otomatik olarak gerçekleşiyor. Yani Windows 10 Bluetooth profilini doğrudan kendisi seçiyor. Burada tek yapılması gereken şey ses çıkışını sağlayacak olan cihazı seçmek.

Bu güncellemelerin dışında Windows 10'un genel yapısında da bir dizi önemli yenilik bekleniyor.

Microsoft yeni bir Windows 10 mağazası inşa ediyor

Windows 10'un güncellenen Görev Çubuğu yakında hayata geçiyor

Windows 10'daki yuvarlatılmış köşeler yeni güncellemeyle hayata geçiyor