AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
spor
SPOR YAZARLARI

Osman Arpacıoğlu :
Ankara şoku
Hasan Ötkün :
İsteksiz Fener
Bekir Boran :
Miço'dan ustasına
Demir Feyizoğlu :
F1 gün sayıyor
İmza Baykal'ın işte belge
CHP, Türkiye'nin AB ile Gümrük Birliği anlaşmasında Baykal'ın imzasının olmadığını savunurken, 30 Aralık 1995 tarihli Resmi Gazete aksini gösteriyor
Türkiye'nin Gümrük Birliği'ne girişiyle ilgili 6 Mart 1995 tarihli anlaşmanın altında Dışişleri Bakanı olarak Murat Karayalçın'ın imzası bulunuyor. Daha sonra SHP ile CHP'nin CHP çatısı altında birleşmesine karar verilince, SHP'nin yerine hükümete CHP girdi ve Genel Başkan Baykal, Karayalçın'ın koltuğuna oturdu.

Şener: Cari açık, krize neden olmaz
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, cari açığın artmasının, geçen hükümet dönemlerindeki gibi kriz yaratmasının mümkün olmadığını söyledi. Şener, 2000 ve 2001'de cari açık nedeniyle yaşanan krizle bu dönemin aynı şekilde değerlendirilemeyeceğini, Türk ekonomisinin şu anda cari açık dengesini oluşturduğunu ifade etti.

Etnik temizlik ustası General Dro
Adı Drastamat Kanayan; lâkabı ise 'General Dro...' O bir Ermeni general... Birinci Dünya Savaşı'nda Doğu illerimizde onbinlerce Türk ve Kürdü katletti. İkinci Dünya Savaşı yıllarında ise, Hitler'in safına katılıp Nazi ordusunda 'Yahudi avcısı' olarak etnik temizlik yaptı.

PKK'ya karşı kısıtlı yetkiye rağmen mücadele ediyoruz
Afganistan'daki birliğin Türkiye'ye dönüşünde düzenlenen törende konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, "TSK, halkı eski acılı günlere geri götürmeyi amaçlayan terör örgütüne karşı mücadelesini, kısıtlanmış yetkilerine rağmen özveriyle sürdürmeye devam edecektir" dedi.

Poşetli bomba: 5 şehit
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki askeri gazino ile misafirhane arasında, bir poşetin içine gizlenen zaman ayarlı ve uzaktan kumandalı bombanın patlaması sonucu üç jandarma uzman erbaş ile iki jandarma er şehit oldu, bir jandarma er yaralandı.

Talat: Türk askeri çekilirse
yeniden kan dökülür

10 bin 299 öğretmen alınacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 10-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak başvurularla 10 bin 299 yeni öğretmen alacak. Sınıf öğretmenleri için 80, İngilizce öğretmenleri için 65, Türkçe öğretmenleri için ise 70 KPSS taban puanı istenecek. Atamalar ilk defa "nokta atama sistemi" ile yapılacak.

Bebeklerin katili 'gram negatif' bakterisi

Sürücülere sıcak uyarısı
Uzmanlar, sıcak havanın sürücülerde yorgunluğa, uykuya, dalgınlığa yolaçtığını belirterek, sıcaklığın en yüksek olduğu 12.00-15.00 arasında, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması konusunda uyarıyor.

 
Kızıl Elma
Türkeş'in fikriymiş

Türkiye'nin, Kıbrıs politikasına ve AB üyeliğine karşı çıkan ulusal sol ile ulusal sağı birleştiren "Kızıl Elma koalisyonu"nun fikir babasının merhum Türkeş olduğu öne sürüldü.
Süper Lig sessiz başladı
Süper Lig heyecanı, 68 günlük aradan sonra, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı ile başladı.
Hasret bitti
Afganistan'da İSAF-VII Harekatı'nı tamamlayarak Türkiye'ye dönen birlik ve personel için, 4. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı'nda karşılama töreni düzenlendi.
Hedefimiz kansız devrim
Gürcistan, Kırgızistan ve Ukrayna'dan sonra kansız devrim sırasının Özbekistan'a geldiğini belirten Özbek muhalefet lideri Muhammed Salih, Kerimov'a görevi bırakması çağrısında bulundu.
Anadolu kültürü baş tacım
Zara, şöhretin afetinden korunmak için Yunus, Mevlana, Ahmet Yesevi, Hz. Gaybi gibi gönül sultanlarının eğitim ve terbiye metodlarından istifade etmeye çalıştığını söylüyor.
'Yemin'i seviyoruz
Pazarcı malını satmak için yemin ediyor, gençler sevgisini anlatmak için. Bir de, başta memurlar olmak üzere, mecburen yemin edenler var.
6 Ağustos 2005
Cumartesi


PİYASALAR


HAVA DURUMU

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

 
 
Y A Z A R L A R
  Ahmet Taşgetiren :   Ali Bayramoğlu :
İzahı zor işler Mağdur hep haklı mıdır?
  Ahmet Kekeç :   Dücane Cündioğlu :
Ne zaman adam oluruz? "Bize Şah Damarımızdan
Daha Yakın Olan"dan
nasıl uzak olabiliriz ki?
  Mehmet Şeker :   Resul Tosun :
Karadeniz haftası Frenk oyunları
  Vecdi Akyüz :   Fadime Özkan :
Tavuk Kesimi ve Tavuk Etleri Turist mi olucan?
  EDİTÖR'E MESAJ    
Her türlü görüş, düşünce ve önerilerinizi doğrudan gönderin...    
 
Mesaj Formu | Abone Formu | Künye | Online İlan
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED