AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
spor
Futboldaki Susurluk
TBMM Şike Araştırma Komisyonu Başkanlığı'na bilgi veren spor dünyasının önde gelen isimleri, "spor-mafya ilişkisi" konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SPOR YAZARLARI

Mustafa Kutlu :
Kurak yaz
Şehit anasına rektör zulmü
Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi'nde başörtüsü zulmü yaşandı. Aralarında bir şehit annesinin de bulunduğu başörtülü öğrenci yakınları mezuniyet törenine alınmadı
SEVİNÇLERİ HÜZNE DÖNDÜ
Bir şehit annesi olan Sabire Karşı, başörtülü olduğu gerekçesiyle fakültesini iyi derece ile bitiren kızının mezuniyet coşkusunu yaşayamadı. Gözyaşlarına hakim olamayan Karşı, "Ben bu ülke için evladımı şehit verdim. Binbir güçlükle okuttuğum kızımın başarısını göremedim. Kapıdan sanki bir suçlu biri gibi geri çevrildim. İnançlara saygı bu olmamalı" dedi.

ANALARA SAYGISIZLIK
Başörtülü anneler çocuklarının mezuniyet coşkusunu yaşamadı. Çaresiz bir şekilde okulun dışında kendisini çimlerin üstüne atan sehit annesi Sabire Karşı (üstte sağda), "Bana bunu yapmamalıydılar" dedi. İsmini vermek istemeyen bir emekli öğretmen de bölüm birincisi olan çocuğunun plaketini alışını göremedi. Emekli öğretmen hanım içeri alınmayınca salonu gözyaşları içinde terketti

Kurtlar Vadisi bankada
Bir kamu bankası, kurumdaki yolsuzluk iddialarını Kurtlar Vadisi'nden esinlenerek 'Sinekli Bakkal' adıyla internette yayınlayan personelinin peşine düştü. Bir bankanın personeli, Kurtlar Vadisi dizisinden esinlenerek, bankadaki ve diğer kurumlardaki usulsüzlük iddialarını sanal ortamda dizi halinde yayınlamaya başladı.

ÖSS'den değil stresten kork
ÖSS yaklaşırken, üniversite özlemi içindeki öğrenciler de son günlerin telaşını yaşıyor. Binlerce sorunun, testler ve denemelerin karşılığını alma vaktinin geldiğini belirten Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Ömer Faruk Öndağ, öğrencileri ve ailelerini son günleri doğru değerlendirmeleri konusunda uyarıyor ve ÖSS'den değil stresten korkulması gerektiğini söylüyor.

 
Ek Protokol'de top bizde
AB dışişleri bakanları, Ankara Anlaşması'nı Kıbrıs Rum Yönetimi'ni de kapsayacak şekilde genişleten protokole onay verdi. Türkiye, protokolü imzalarken, 'Kıbrıs Cumhuriyeti'ni tanımadığını açıklayacak.
Mahkeme, Aydar kararında ısrarlı
Gazeteci Selahattin Aydar'ın eski TCK'nın 312. maddesinden yargılandığı davaya ilişkin Yargıtay Ceza Kurulu'nun 'beraat' önerisi üzerine dosyayı yeniden ele alan 14. Ağır Ceza Mahkemesi, mahkûmiyette ısrar etti.
Bankada trilyonu olan
5 bin kişi var

BDDK 'yıllık rapor'una göre, Türkiye'de 5 bin 186 gerçek kişinin, bankalarda 1 trilyon liranın üzerinde parası bulunuyor. Yurtiçi ve yurtdışındaki gerçek kişiler ile tüzel kişilikler dahil edildiğinde ise 1 trilyon liranın üzerinde 12 bin 785 hesap var.
Özel güvenliğe polis yetkisi
Ocak 2006'dan sonra 'Özel Güvenlik Elemanı Kartı' olmayanlar görev yapamayacak. Polis yetkisine sahip olacak görevliler, üst arayıp, kimlik sorabilecek. Bunun yanısıra güvenlikçilere yapılacak herhangi bir hareket, devlet memuruna yapılmış sayılacak.
'Casus belli' kaldırıldı
14 Haziran 2005
Salı


PİYASALAR


HAVA DURUMU

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

   
Y A Z A R L A R
  Ahmet Taşgetiren :   Fehmi Koru :
Alanınız daraldı baylar Başkasının gündemine
meze olmak
  Ali Bayramoğlu :   Kürşat Bumin :
Cumhurbaşkanlığı seçimi 'TSK'nın ihtiyacı dinden önce'
ne demek?
  Ahmet Kekeç :   Taha Kıvanç :
En uzun susan adam... Züğürdün çenesi
  Melikşah Utku :   Mustafa Karaalioğlu :
G8'in İskoçya uçuşu Bir kare fotoğrafın anlamı…
Akif Emre :   İbrahim Karagül :
Bir modernleşme masalı:
Simge ve kurban
Stoffel dosyası-1:
40 milyar dolarlık skandal,
kayıp füzeler ve suikastler
  Mehmet Şeker :   Davut Dursun :
Gramer gramere karşı   Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışması çok erken değil mi?
  Vecdi Akyüz :   İbrahim Kardeş :
Namazdan Sonraki Dualar   "Bir safâ bahşedelim…"
  Bekir Hazar :   Bilal Karaca :
Altın sinek ödülleri İddiaların incelenmesi üzerine verilen kurul kararlarının uygulanması
    Fehmi Koru :   EDİTÖR'E MESAJ
My mind's still numb Her türlü görüş, düşünce ve önerilerinizi doğrudan gönderin...
 
Mesaj Formu | Abone Formu | Künye | Online İlan
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED