|

Denizli'deki deprem: Çok sayıda hane 'içine girilemeyecek' durumda

Denizli'de saat 14.19'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Vatandaşları sokağa döken deprem Aydın, Antalya, Muğla, Burdur, Uşak ve Isparta'da da oldukça kuvvetli bir şekilde hissedildi. AFAD depremin büyüklüğünü 6 olarak açıkladı. Depremin merkez üssü olan Bozkurt'un Belediye Başkanı Birsen Çelik, depremle ilgili olarak "Çok uzun süreli hissettik. Bazı binalarda ciddi hasarlar var. Çöken kerpiç evler mevcut. Benim de makam odamın duvarı yıkıldı. Ancak şuana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi elimize ulaşmadı" dedi. Tutluca Belediye Başkanı Hüdai Karaşahin ise "Yaklaşık 100 ev girilemeyecek durumda. Sıcak nedeniyle vatandaşları evin dışındaki gölge alanlarda oturuyorlardı. Bu gece konaklama konusunda yardımlara ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

15:20 - 8/08/2019 Perşembe
Güncelleme: 17:14 - 8/08/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Depremde hasar gören bir kerpiç ev. Fotoğraf: Arşiv.
Depremde hasar gören bir kerpiç ev. Fotoğraf: Arşiv.

Türkiye üst üste gelen deprem haberleriyle sarsıldı. Öğlen saatlerinde Kuşadası'nda yaşanan depremi, 14.25'te Denizli Bozkurt merkezli sarsıntı takip etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Denizli'nin Bozkurt ilçesinde saat 14.25'te 6 büyüklüğünde yer deprem kaydedildi.

Bozkurt Belediyesi Başkanı Birsen Çelik, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada Bozkurt'ta birkaç yapıda hasar meydana geldiğini anlattı.

İlçe merkezinde bir binanın çöktüğünü ancak vatandaşların kendi imkanlarıyla buradan çıktığını anlatan Çelik, "Can kaybı yok ufak yaralanmalar ve çöken evler var. Deprem bölgesindeyiz ve bunlara alışkınız. Deprem çok sarsıcı ve uzun süreli oldu. Makam odamın bir duvarı tamamen yıkıldı. Teyakkuz halindeyiz" ifadesini kullandı.

AFAD ve Jandarma ekipleri vatandaşları uyarıyor

AFAD ve Jandarma ekiplerinin sokakları gezdiğine dikkati çeken Çelik, "Vatandaşların evlerinden uzaklaşması için çağrılar yapıyoruz. Tüm muhtarları aradık ve irtibat halindeyiz" şeklinde konuştu.


Deprem Tutluca'da çok sayıda kerpiç evi yıktı

Tutluca Belediye Başkanı Hüdai Karaşahin de kendi bölgelerinde yaşananlarla ilgili gelişmeleri aktardı.

Bayram tatili nedeniyle köy nüfusunun bu dönemde daha çok olduğuna vurgu yapan Karaşahin, "750'ye yakın nüfusumuz var. Buradaki evlerin çoğunluğu kerpiç. Sıcak hava nedeniyle bizim köylülerimiz evlerinde değil, kapı önlerindeki gölgelerde oturuyordu. Bu nedenle kaybımız yok. Beton evlerde de ciddi sorunlar var. Yeme ve içme işlerini kendimiz halledebiliriz ancak barınma konusunda desteğe ihtiyacımız var. Yaklaşık 100 hane içine girilemeyecek durumda" ifadelerini kullandı.


#Denizli
#Deprem
#Bozkurt Belediyesi
5 yıl önce