
Antalya’nın Kumluca ilçesinde, Müftü Sadık Kavalcı Yatılı Hafızlık Erkek Kuran Kursu’nda eğitimlerini tamamlayan 27 öğrenci için hafızlık icazet merasimi gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa, Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören coşkuyla başladı
Mehter takımı konseri ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, hafızlık öğrencileri tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Kumluca Müftüsü Bedir Aydın’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Antalya İl Müftüsü Aydın Yığman, hafızlığın önemine değinerek İslam ahlakıyla yaşamanın gerekliliğini vurguladı.
Ümmet adına büyük sorumluluk
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafiz Osman Şahin, konuşmasında Kuran-ı Kerim’i ezberlemenin farz-ı kifaye bir görev olduğunu belirterek, hafızların ümmet adına önemli bir sorumluluğu üstlendiklerini ifade etti. Törenin sonunda, dünya çapında derece almış kurra hafızların tilavetleri dinlendi. İcazet almaya hak kazanan 27 öğrenciye protokol üyeleri tarafından belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.






