Vatandaşı pisliğe mahkum ettiler: Karşıyaka'da toplanmayan çöpler nedeniyle sokaklar yürünemez hale geldi

16:229/08/2025, Cumartesi
G: 9/08/2025, Cumartesi
AA

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, biriken çöp yığınları ve yayılan kötü koku vatandaşların tepkisine neden oldu. Bostanlı Mahallesi’nin bazı noktalarında çöp yığınları yollara ve kaldırımlara taştı. Sıcak havanın etkisiyle etrafa yayılan kötü koku, bölge sakinlerini rahatsız etti. Vatandaşlar, çöp sorununa acil çözüm bulunmasını talep etti.

Balıkçı Parkı’ndaki iş yerine gelirken biriken çöpler nedeniyle zor yürüdüğünü belirten Seymen Altuğ, çöp konteyneri etrafında biriken atıkların alınmadığını söyledi. Altuğ,
“Çöpler düzenli olarak toplanmıyor. Çöpler nedeniyle yollardan geçemiyorum. Çöp sularından kaldırım taşları bile simsiyah olmuş durumda.”
dedi.
Bir kafede çalışan Mustafa Ertaş ise çöplerin günlerdir toplanmadığını ifade ederek,
“Kötü koku nedeniyle vatandaşlar işletmelerde vakit geçirmek istemiyor. Her yerde böcekler var. Çalıştığımız mekanlardaki müşteriler de rahatsız. Karşıyaka halkı olarak rahatsızız. Belediyenin buna artık çözüm bulması gerekiyor.”
diye konuştu.
#İzmir
#Çöp
#Karşıyaka