Burdur  Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Burdur Seçim

Burdur Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları. Burdur il ve ilçelerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi için kimlere ne kadar oy geldi? Cumhurbaşkanlığı Seçim 2018 İşte adayların aldıkları oy sayısı ve oy oranları. Burdur Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu? Tüm detaylarıyla Burdur Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran Seçim 2018 Burdur seçim sonuçları sayfamızda.

Haber Merkezi Diğer
24 Haziran 2018 Burdur ili Cumhurbaşkanlığı Seçim sonucu ve detayları haberimizde.

Burdur Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Burdur ili ve ilçelerinin sonuçları sabırsızlıkla bekleniyordu. Tüm dünya için Burdur için en fazla merak edilen seçimlerden biri Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Burdur halkı seçim için erken saatlerde sandık başına gitti. Bazı adaylar ikinci tura kalmayı planlarken bazıları ise ilk turda Cumhurbaşkanı olup yeni hükümeti kurmak istiyor. Cumhurbaşkanı adayları Burdur'dan kaç oy aldı? Çoğunluğu sağlayan kim oldu? Cumhurbaşkanlığı Seçim 2018 Burdur'un tüm detayları Burdur Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran 2018 seçim sayfamızda!

Burdur Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018

Burdur Ağlasun Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Burdur Bucak Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Burdur Burdur Merkez Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Burdur Gölhisar Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Burdur Tefenni Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Burdur Yeşilova Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Burdur Karamanlı Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Burdur Kemer Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Burdur Altınyayla Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Burdur Çavdır Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018
Burdur Çeltikçi Genel Seçim Sonuçları 24 Haziran 2018

Burdur, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde bulunan bir ildir. Burdur'un plaka kodu 15'dir.

İl Nüfusu: 261.401'dir. Bu nüfusun %69,7'si şehirlerde yaşamaktadır (2016). İlin yüzölçümü 7,175 m2'dir. İlde km2'ye 36 kişi düşmektedir. (Bu sayı merkez ilçede 67'dir.) İlde yıllık nüfus artış oranı % 1,19 olmuştur. İl merkezinin denizden yüksekliği: 963 m.'dir.

2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 11 İlçe, 13 belediye, bu belediyelerde 125 mahalle ve ayrıca 193 köyü vardır.

Cep telefonuyla kabine girilmeyecek

Sandık kurulu görevlisi, seçmenin kimliğini alarak seçmen listesinde ismini bulacak ve kontrollerini yaptıktan sonra birleşik oy pusulası, zarf ve mührü seçmene vererek kabinde oyunu kullanmasını isteyecek.

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazlar, oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılacak.

Sandık kurulunun görev yaptığı yerde cep telefonu ile görüşme yapmak yasak olacak. Ancak sandık kurulu başkan ve üyelerinin, görevleri gereği yapacağı görüşmeler bu hükmün dışında tutulacak. Bu hükme aykırı davranan kimseler kurul başkanı tarafından uyarılacak, bu uyarıya rağmen görüşmesini sürdüren kimse, derhal oradan çıkarılacak.

Oy pusulasında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. Oy pusulasına basılacak mühür, tercih edilen alanın dışına taşırılmayacak. Birleşik oy pusulasında tercih edilen alana "EVET" veya "TERCİH" mührü basılacak ve mührün kuruması beklenecek. Mühürlenen yer dışta kalacak şekilde oy pusulası katlanıp zarfa konulacak. Seçmenler, zarfı sandığa attıktan sonra, sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imzasını atacak.

Seçmen, kapalı oy verme yerinden dışarı çıkmadıkça, hiç kimse oraya giremeyecek. Ancak, oy pusulasını hazırlamak için, kapalı oy verme yerinde, normal süreden fazla kalan seçmenler, kurul başkanı tarafından makul bir süre verilerek uyarılacak. Bu uyarıya rağmen kapalı oy verme yerinden çıkmayan seçmen, oradan çıkarılacak.

İki pusula aynı zarfa

Seçmen, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulunduğu iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak.

Birleşik oy pusulasında tercih edilen cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmamak suretiyle ''TERCİH'' veya ''EVET'' mührü basılması gerekecek.

''TERCİH'' veya ''EVET'' mührü dışında, oy pusulasının herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Birleşik oy pusulasından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak. Seçmene birleşik oy pusulası verildikten sonra hata veya başka bir neden ileri sürülerek yeni bir birleşik oy pusulası verilmeyecek.

Birleşik oy pusulalarında baskıda silinme veya yanlışlık yapılmış olsa bile, hangi siyasi parti veya bağımsız aday lehine kullanılmış olduğu mührün vurulduğu yerden kesin olarak anlaşılan oy pusulaları geçerli sayılacak. Zarfın içinden el ilanı, broşür ya da özel bir işaret, yazı veya şekil taşıyan kağıt veya işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması halinde, bu zarftan çıkan oy pusulalarının hiçbiri hesaba katılmayacak.

Sandık, bu iş ve işlemler tamamlandıktan sonra, oy verme yerinde hazır bulunanların gözü önünde, sandık kurulu başkanı tarafından açılacak. Önce cumhurbaşkanı seçimine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.