Burdur'u Kim Hangi Aday Kazandı? Burdur Belediye Başkanı Kim Oldu? Mehmet Şimşek Mi Ali Orkun Ercengiz Mi?

Burdur belediyesi için yarışan Mehmet Şimşek ve Ali Orkun Ercengiz seçim sonuçları tüm Türkiye tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. 64.062 seçmenin kayıtlığı olduğu Burdur’da oy verme saatinin başlamasıyla birlikte vatadaşlar sandığa akın etti. Oy verme saatinin sona ermesiyle birlikte oy sayımları başladı. Kesin olmayan sandık sonuçlarına göre 2024 Burdur seçimi Mehmet Şimşek ve Ali Orkun Ercengiz arasında geçmesi bekleniyor. Sandıkların açılmasıyla birlikte Burdur seçim sonuçları canlı olarak anlık veriler ile Yenişafak’ta yer almakta. İşte seçim sonuçları adayların oy oranları.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Burdur Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Burdur seçim sonuçları merak ediliyor. 64.062 seçmenin olduğu Burdur’da seçim yarışında resmi olmayan sonuçlara göre kimin kazandığı YSK’nın seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte netleşiyor. Burdur seçim sonuçları 2024 ile yarış kentte en büyük favori olarak gösterilen AK Parti Burdur adayı Mehmet Şimşek ile CHP adayı Ali Orkun Ercengiz arasında geçiyor. Burdur ilçe ilçe seçim sonuçlarında son dakika haberleri, canlı seçim sonuçları Yenişafak’ta takip ediliyor. 31 Mart 2024 Burdur seçim sonuçlarında son durum

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

Mehmet Şimşek mi Ali Orkun Ercengiz mi kazandı?

31 Mart Burdur yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Mehmet Şimşek ve Ali Orkun Ercengiz’un Burdur’da aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Mehmet Şimşek ve Ali Orkun Ercengiz 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Burdur Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Mehmet Şimşek - Ali Orkun Ercengiz yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Burdur Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Mehmet Şimşek ve CHP adayı Ali Orkun Ercengiz aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

31 Mart 2024 seçim sonuçları: Mehmet Şimşek - Ali Orkun Ercengiz oy oranı

Burdur Belediye Meclis Üyesi Sonuçları 31 Mart 2024

Mehmet Şimşek kimdir?

Burdur'da 1967'da doğan Mehmet Şimşek, ilk, orta ve lise öğrenimini Burdur'da tamamladı.

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliğinden mezun olan Şimşek, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde tezsiz yüksek lisans yaptı.

Milli Eğitim Şube Müdürlüğü, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlerinde bulunan Şimşek, Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Şimşek, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ali Orkun Ercengiz kimdir?

Burdur'da 1973'te doğan Ali Orkun Ercengiz, 1997 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu.

2003-2005 yılları arasında CHP Burdur Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeliğiyle siyasete başlayan Ercengiz, 2003 yılından 2011 yılına kadar Isparta Burdur Eczacı Odası’nda yönetim kurulunda görev aldı, Burdur il temsilciliği görevini yürüttü.

2014 yerel seçimlerinde CHP'den Burdur Belediye Başkanı seçilen Ercengiz, 31 Mart 2019'daki yapılan yerel seçimlerde ikinci kez CHP'den Burdur Belediye Başkanı seçildi. Ercengiz, evli ve bir çocuk babasıdır.

Burdur Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. Milli Yol Partisi Abdurrahman Sarı - (Burdur)
  2. Saadet Partisi Adnan Ersan - (Burdur)
  3. Cumhuriyet Halk Partisi Ali Orkun Ercengiz - (Burdur)
  4. Hak ve Özgürlükler Partisi Cennet Sevinç - (Burdur)
  5. Bağımsız Türkiye Partisi Emrecan Erçin - (Burdur)
  6. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Fatma Arslan - (Burdur)
  7. Hür Dava Partisi Fehmi Gönül - (Burdur)
  8. Türkiye Komünist Hareketi Gazi Can - (Burdur)
  9. Adalet Birlik Partisi Kader Ünal - (Burdur)
  10. Bağımsız Adaylar Kamil Ufuk Şahin - (Burdur)
  11. Zafer Partisi Kemal Karlı - (Burdur)
  12. Demokratik Sol Parti Mehmet Mutlu - (Burdur)
  13. Adalet ve Kalkınma Partisi Mehmet Şimşek - (Burdur)
  14. Büyük Birlik Partisi Muhammet Taşkın - (Burdur)
  15. Demokrat Parti Mustafa Dinçer - (Burdur)
  16. Millet Partisi Mustafa Tıbık - (Burdur)
  17. İYİ Parti Namık Kemal Özkan - (Burdur)
  18. Demokrasi ve Atılım Partisi Recep Oğuz - (Burdur)
  19. Yeniden Refah Partisi Ufuk Kazancı - (Burdur)

Oylar tek oy pusulasına mı konulacak?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek.

Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmen, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Oy verme saatleri kaç?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu mu?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki herhangi bir belgeyle oy kullanabilecek.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları