Almanya’da Türkler sahaya iniyor: Merkel'e 'korona' mektubu

Avrupalı Türkler, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e korona virüse karşı alınan tedbirleri memnuniyetle karşıladıkları ve desteklediklerini içeren bir mektup gönderdi. Salgınla mücadelede yerel yönetimlere iş birliği teklif edilen mektupta, “Birlikte güçlüyüz” vurgusu yapıldı.

Yasemi Asan Yeni Şafak
Almanya Başbakanı Angela Merkel.

Uluslararası Demokratlar Birliği'nden(UID), koronavirüsle boğuşan Almanya'ya anlamlı bir destek geldi.

  • UID Genel Başkanı Bülent Bilgi imzası ile başta Başbakan Angela Merkel olmak üzere ırkçı parti AfD hariç tüm siyasi parti liderlerine koronavirüsle mücadelede her türlü desteği vereceklerine ilişkin bir mektup gönderildi. Söz konusu mektup önde gelen 20'ye yakın şehrin belediye başkanına da yollandı.

Almanya'da koronavirüs nedeniyle ezan sesi yükseldi
Almanya'nın Duisburg kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Duisburg Merkez Camisi'nde koronavirüs nedeniyle ezan dışarıdan duyulacak şekilde okundu.

İŞ BİRLİĞİ TEKLİFİ

UID Başkanı Bilgi imzalı mektupta "Belediyelerin bu önlemleri uygulamada özel bir görevi olduğundan, yerel bağlantılarımız ve üyelerimizle, ilgili belediyelere iş birliği konusunda yardımcı olabilmekten mutluluk duyarız. Bu krizi mümkün olan en kısa sürede ve olabildiğince az zararla aşabilmek için tüm vatandaşları belirlenen kurallara uymaya çağırıyoruz. Sadece birlikte güçlüyüz" denildi.

ABD'de virüsü kasten yayanlar terörle mücadele kapsamında yargılanacak

Fransa sağlık otoriteleri itiraf etti: Açıklanan vaka ve ölüm sayıları gerçeğinçok altında

ABD’de bilanço ağırlaşıyor: Ölenlerin sayısı bin 42’ye yükseldi, 40 bin emekli göreve döndü

Çin’de yerel kaynaklı koronavirüs vakası görülmedi: 400 hasta ise iyileşerek taburcu edildi