Harkiv’de 3 bölgeye saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Ukrayna’nın Harkiv kenti ve çevresindeki üç farklı bölgeye gece saatlerinde saldırı düzenlendi. Ukrayna Acil Durumlar Servisi, saldırılarda 10 kişinin öldüğünü, 17 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Haber Merkezi DHA
Harkiv’de 3 bölgeye saldırı: 10 ölü, 17 yaralı

Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada, Harkiv’in merkezine, güneyindeki Krasnograd ve kentin Slobid semtine roket saldırısı düzenlendiği belirtildi.


Saldırılarda, kent merkezinde vurulan yerleşim yerinde 7, güneyde bulunan Krasnograd’da 2, Slobid semtinde ise 1 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi. Saldırılarda 17 kişi de yaralandı.

'İNTİKAMIMIZI ALACAĞIZ'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, 7 kişinin öldüğü kent merkezindeki binanın tamamen yıkıldığını ifade ederek, “Sivillere yönelik, hiçbir gerekçesi olmayan ve saldırganın güçsüzlüğünü gösteren bir saldırı. Affetmeyeceğiz, intikamımızı alacağız” dedi.

FOTOĞRAF 20
Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi başlatan Rus ordusu için korkutan iddia: Eğer doğruysa bu savaş suçu olur
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişiminde altıncı güne girilirken Ukrayna'nın Washington Büyükelçisi Oksana Markarova'dan dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Oksana, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında kullanımı yasaklanan vakum bombası kullandığını belirtti. İddialara yönelik ABD'den ilk tepki geldi: Eğer doğruysa bu, savaş suçu olur..

FOTOĞRAF 45
Rusya Ukrayna savaşı: Bölgeden ilk kareler
Rusya-Ukrayna krizinde beklenen işgal girişimi başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasıyla bölgede siren sesleri duyulmaya başladı. Ukrayna halkının bir çoğu ülkesinden kaçarken kaçamayan insanlar sığınaklara ve metro istasyonlarına akın etti. İşte Rusya Ukrayna savaşında son durum ve bölgeden elimize ulaşan fotoğraflar...


Rusya Ukrayna’ya ait iki adet MİG-29 savaş uçağını düşürdü