Katalonya lideri Belçika'da villa kiraladı

Katalonya Özerk Bölgesi'nin Devlet Başkanı Puigdemont'un Belçika'da villa kiraladığı belirtildi. Katalonya'da Ekim ayında yapılan referandumun ardından Puidgemont, Belçika'ya kaçmıştı. İspanya hükümeti, Puidgemont'u görevden almıştı.

Haber Merkezi Diğer
Eski Katalonya lideri Carles Puigdemont (Fotoğraf: Reuters)

Katalonya bağımsızlık referandumu sonrası hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle Belçika'ya geçen Katalan siyasetçi Carles Puigdemont'un Belçika'nın Waterloo şehrindeki bir villaya yerleşmeye hazırlandığı bildirildi.

Sözleşmeyi Puidgemont imzalamadı

Puigdemont'un kiraladığı 550 metrekarelik villanın aylık kirasının 4 bin 400 euro olduğu, 6 yatak odası ve 3 banyosunun bulunduğu belirtildi. z

Euronews'in haberinde kira kontratını Puigdemont'un imzalamadığı belirtilirken, Katalan liderin taşınma haberinin mahallede hareketliliğe neden olduğu da aktarıldı.

Habere göre, mahallede ikamet eden bir Katalan Puigdemont'un Waterloo'ya yerleşeceği haberlerine ilişkin, "O gerçekten buraya mı yerleşti gözlerimle görmek istedim sonra girip çıktığını gördüm. Burada yaşamaya başlamış olma ihtimali yüksek ama şu an İspanya'da olup mahkemeye çıkması gerekiyor. O bir korkak ve kaçak. İspanya'ya dönüp hakim karşısında çıkmalı" ifadelerini kullandı. Belçika'da üç aydan fazla kalmayı planlayan Avrupa Birliği vatandaşlarının belediyeye kayıt yaptırması gerekiyor ama belediye başkanına göre bu yönde henüz bir başvuru olmadı.

Avrupa'da çatlak büyüyor
İspanya'nın doğusunda bulunan Katalonya Özerk Yönetimi'nin 'bağımsızlık' sürecine dair her geçen gün yeni gelişmeler yaşanırken, Avrupa Birliği'nin (AB) diğer üye ülkeleri arasında da benzer ayrılıkçı hareketler gözleniyor. İspanya'da Katalonya'nın dışında Basklar, Fransa'da Korsika, Belçika'da Flamanlar, İtalya'da Padanya ile Güney Tirol, Birleşik Krallık'ta İskoçya, Almanya'da Bavyera, Danimarka'da Grönland... Avrup İspanya'nın doğusunda bulunan Katalonya Özerk Yönetimi'nin 'bağımsızlık' sürecine dair her geçen gün yeni gelişmeler yaşanırken, Avrupa Birliği'nin (AB) diğer üye ülkeleri arasında da benzer ayrılıkçı hareketler gözleniyor. İspanya'da Katalonya'nın dışında Basklar, Fransa'da Korsika, Belçika'da Flamanlar, İtalya'da Padanya ile Güney Tirol, Birleşik Krallık'ta İskoçya, Almanya'da Bavyera, Danimarka'da Grönland... Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan düzen, filizlenen ayrılıkçı akımlarla çözülüyor, gelin tüm bu sürece birlikte bakalım.

FOTOĞRAF 36
Katalonya'nın bağımsızlığı kısa sürdü
1 Ekim'de referanduma giden Katalonya meclisi dün gizli oylamayla İspanya'dan bağımsızlığını ilan etti. Ardından İspanya hükümetinin, Anayasa'nın 155. maddesi kapsamında verilen yetkiyle Katalonya yerel hükümetinin feshedilmesi ve 21 Aralık'ta erken yerel seçime gidilmesine ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.