25 metrelik palmiye ağacında mahsur kalmıştı: Vatandaşlar bez açarak düşmesini bekledi

Antalya'da çıktığı 25 metrelik palmiye ağacında mahsur kalan yavru kedi, çevredekilerin düşme ihtimaline karşı önlem için açtığı bezin üzerine düşerek ölümden döndü.

Haber Merkezi DHA
Mahsur kaldığı ağaçtan düşen yavru kediyi, vatandaşların açtığı bez kurtardı.

Olay, akşam saatlerinde Muratpaşa ilçesine bağlı Işıklar Caddesi olarak bilinen Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Yavru kedinin ağaçta mahsur kaldığını ve inemediğini görenler durumu hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Çevredekiler ise itfaiye ekipleri gelene kadar buldukları büyük bir bez parçasını yaklaşık 25 metrelik palmiye ağacının altında açarak, yavru kedinin düşme ihtimaline karşı önlem aldı.

BEZİN ÜZERİNE DÜŞÜP KURTULDU

Palmiye ağacında bir süre duran ve inemeyen kedi, vatandaşların açtığı bezin üzerine düştü. Kedinin düştüğü esnada çevredekiler çığlık atarken, sağlık sorunu yaşamadığı anlaşılınca alkış sesleri yükseldi. Herhangi bir yara almadığı görülen yavru kedi, daha sonra uzaklaştı.

Annelerinin terk ettiği yavru kedilere belediye sahip çıktı
Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde annelerinin terk ettiği 3 yavru kediye belediye ekipleri sahip çıktı.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yerköy Mahallesi'nde yaşayan Mustafa Derin, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'e ulaşarak bahçesindeki elma kasaları arasında bulunan 3 yavru kedinin anneleri tarafından terk edildiğini iletti. Öztürk'ün talimatı üzerine Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kasaları kaldırarak yavru kedilere ulaştı. Veteriner tarafından kontrol edilen kediler, şırınga yardımıyla sütle beslenerek gözetim altına alındı.

Otomobilin tekerine sıkışan kediyi vatandaşlar kurtardı
Mersin'de bir otomobilde sıkışan yavru kedi, aracın tekerleği sökülerek kurtarıldı.
Sabah saatlerinde bir sürücü, Mersin'in merkez Mezitli ilçesi GMK Bulvarı üzerinde seyir halinde iken Soli Kavşağı'nda miyavlama sesi duydu. Bunun üzerine otomobilini hemen sağa çeken sürücü, motor kaputunu ve arabanın etrafını kontrol etti. Sürücü, yaptığı kontrollerde otomobilin sağ ön tekerine sıkışan ve bir patisi dışarda olan kediyi gördü. Daha sonra çevredekilerin de yardımıyla tekeri söken duyarlı vatandaş, kediyi bulunduğu yerden kurtardı.

Mısır yiyen kedinin gülümseten anları
Sakarya'nın Serdivan ilçesinde sahibinin verdiği haşlanmış mısırı yiyen 'Ekim' isimli kedinin görüntüleri, sosyal medyada beğeni topladı.