Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Ayasofya'nın ibadete açılması, tarihi dünya mirası kimliğinden bir şey eksiltmez

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Sosyal medyanın kapatılması diye bir plan yok ama düzenlenmesi gerektiği konusunda artık bir konsensüs oluştu" değerlendirmesinde bulundu. Ayasofya'yla ilgili tartışmalara ilişkin de açıklamada bulunan Kalın, "İbadete açılması, tarihi dünya mirası kimliğinden bir şey eksiltmez. Daha fazla insan orayı ziyaret edebilir" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi AA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kalın, "Sosyal medyanın kapatılması diye bir plan yok ama düzenlenmesi gerektiği konusunda artık bir konsensüs oluştu. Burası 'Gerçek hayatta suç olan sanal hayatta da suçtur' ilkesiyle hareket edilmesi gereken bir alandır" dedi.

Bu alçakların peşini bırakmayız: Yapılan organize ahlaksızlık sonrasında sosyal medyaya yeni düzenleme geliyor

"Daha fazla insan Ayasofya'yı ziyaret edebilir"

Ayasofya'yla ilgili tartışmalara ilişkin değerlendirmede bulunan Kalın, "İbadete açılması, tarihi dünya mirası kimliğinden bir şey eksiltmez. Daha fazla insan orayı ziyaret edebilir" ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş'tan Ayasofya açıklaması: İnşallah yargı bu konuda müspet bir karar verir, Ayasofya'nın ibadete açılmasını bekliyoruz

Dünya mimarlık tarihine damga vuran Ayasofya: 916 yıl kilise, 477 yıl cami olarak kaldı

"Bu oyuna kimsenin gelmemesi gerekir"

Kalın, İsrail'in Batı Şeria'yı "ilhak plan"ına ilişkin, "Bu yeni bir gasp ve işgal politikasıdır, hamlesidir, oyunudur. Bu oyuna hiç kimsenin gelmemesi gerekir" diye konuştu.

İşgalci İsrail'in yasa dışı ilhak planlarını protesto eden 16 yaşındaki Filistinli gözaltına alındı

86 yıldır kanayan yara: Ayasofya
İstanbul'u fethinin sembollerinden biri olan Ayasofya'nın yeniden cami olarak hizmet verip veremeyeceği merak konusu. Bakanlar Kurulu Kararı ile müze olan Ayasofya ile ilgili son karar Danıştay'ın 2 Temmuz günü vereceği karara bağla. Peki, Fatih Sultan Mehmet'in ibadete açtığı Ayasofya, nasıl müzeye dönüştürüldü? Gelin birlikte inceleyelim.