Kalemşorlara ceza yağdı

FETÖ’nün aralarında Gökçe Fırat, Hanım Büşra Erdal, Abdullah Kılıç gibi isimlerin olduğu 29 sanıklı medya yapılanmasına ceza yağdı.

Mustafa Sait Özkan Yeni Şafak
Gökçe Fırat Çulhaoğlu - Atilla Taş

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin "örgüt üyeliği" ve "darbeye teşebbüs" suçlarından haklarında dava açılan 20’si tutuklu 29 sanığın yargılandığı İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada karar çıktı.

DARBEDEN BERAAT

Tüm sanıkların darbe suçlamasından beraatine karar veren mahkeme heyeti, aralarında Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Hanım Büşra Erdal, Abdullah Kılıç’ın da olduğu 11 sanık hakkında 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Sanıkların duruşmalardaki iyi halleri nedeniyle bu ceza 6 yıl 3 ay hapis cezasına çevrildi.

13 SANIĞA 7 YIL 6 AY HAPİS

Mutlu Çölgeçen, Cuma Ulus, Ufuk Şanlı’nın da aralarında bulunduğu 13 sanık da 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan iyi hal uygulanarak 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Firari sanıklar Bülent Ceyhan ve 'Fuatavni' olarak bilinen Sid Sefa hakkındaki suçlamalar içeren dosyanın ise ayrılmasına karar verildi. Tutuksuz sanık Eski Zaman Gazetesi çalışanı Ali Akkuş’un tutuklanmasına karar veren mahkeme sanıklardan Rota Haber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık’ın eşi Muhterem Tanık’ın beraatine karar verdi.

YURT DIŞI YASAĞI DEVAM EDECEK

Sanıklardan Murat Aksoy 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım ve yataklık' suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılırken, Atilla Taş'a da aynı suç kapsamında 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. İki tutuksuz sanığın da yurt dışı çıkış yasaklarının devamına karar verildi.

FETÖ'nün ‘kadın yapılanması’na dev operasyon

100’ü aşkın yargı imamı deşifre