Komisyon Yüce Divan oylaması için toplandı

AK Parti'den 9, CHP'den 4, MHP'den bir üyenin yer aldığı Dört eski Bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu, Yüce Divan oylaması için toplandı.

Haber Merkezi AA

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplanan Komisyon'un çalışma süresinin 9 Ocak'ta dolması nedeniyle, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a gidip gitmemesine ilişkin oylama yapması bekleniyor.  

Komisyon'da eski bakanlar için ayrı ayrı oylama yapılacak. Ancak eski bakanlar için isnat edilen suçlarla ilgili nasıl oylama yapılacağına Komisyon karar verecek.  Oylama öncesinde, Komisyon üyeleri değerlendirme yapacak. Komisyon'da açık oylama yapılacak. Komisyon'da AK Parti'den 9, CHP'den 4, MHP'den bir üye yer alıyor. HDP, daha önce Komisyon'dan çekilmişti. Komisyon, salt çoğunlukla toplanıp karar alıyor. 

Komisyon Başkanvekili ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, toplantıya girerken gazetecilerin soruları üzerine, "Komisyon Başkanı kurayla, her üyeye söz verecek. Söz alan üye, her bakan ile ilgili görüşlerini ifade edecek. Yüce Divan'a gidip gitmemesi yönündeki kararını ifade edecek" dedi. 

Komisyon üyesi CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de gazetecilerin "heyecanlı mısınız?" sorularına, "Ben niye heyecanlı olayım. Onlar heyecanlansın. Bakanlar, Saray'ın bahçesinde oturuyormuş diyorlar. Bence doğru yerde oturuyorlar kendilerince" karşılığını verdi.