Kuş cennetine kepçe ile geçip yol açmaya çalıştı, gözlemciler engelledi

Kuş gözlemcileri, Hatay’ın Samandağ ilçesinde, çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan Milleyha Sulak alanında kepçe ile yol açmaya çalışan kişiye tepki gösterdi.

Haber Merkezi İHA
Kepçe sürücüsü, alanın kuş cenneti olduğunu bilmediğini söyledi.

Hatay’ın Samandağ ilçesi Milleyha’da 287 kuş türüne sahip olan alanda Türkiye illerinden gelen kuş gözlemcileri alandayken, bir kepçe bir anda kuşların yoğun olduğu alanda çalışma yapmaya başladı. Kuş gözlemcileri kepçeyi görünce kepçenin durması için kepçe sürücüsü ile tartışmaya başladı.

Kepçe sürücüsü kendini buranın kuş cenneti olduğunu bilmediğini söyleyerek özür dileyerek olay yerinden uzaklaştı.

Kuş gözlemcisi Emin Yoğurtçuoğlu, "İyilik hep bizden bekleniyor. Koskoca alan yok ediliyor. Üzerinden daha dün kara taşkuşunun görüldüğü yer tam burası ama biz kuş göremiyoruz, kepçe her yere geçiyor" dedi.

FOTOĞRAF 10
Kuş cenneti alevlere teslim: Kuşlar ve bitki türleri tehlike altında
Erzincan'da birçok kuş ve bitki türünü barındıran Ekşisu Sazlığı'nda gece saatlerinde yangın çıktı. Bölgenin hemen yan tarafında bulunan ve içerisinde birçok kuş ve bitki türünü barındıran sahada tehlike altında kaldı. Yangın sabaha doğru tamamen söndürüldü.

FOTOĞRAF 24
Kuş cennetine yüzlerce ekmek attılar: Kilometrelerce uzaktan gören kuşlar bölgeye akın etti
Erzurum'da esnaf, ülkenin başta koronavirüs salgını olmak üzere deprem, sel ve yangın gibi doğal afetlerden etkilenmemesi için dualarla Erzurum Sazlığı'ndaki 'kuş cenneti'ne yüzlerce ekmek bıraktı. Suyun yüzeyi ekmeklerle kaplanırken bunu kilometrelerce uzaktan gören kuşlar bölgeye akın etti.

FOTOĞRAF 11
'Kuş cenneti' Marmara Gölü kurudu: Derinlik 40 santimetreye düştü
'Kuş Cenneti' olarak bilinen Marmara Gölü, son iki yılda yaşanan kuraklık nedeniyle tamamen kuruma riskiyle karşı karşıya kaldı. Kuraklığın tehlikeli boyutlara ulaştığı gölde, derinlik 40 santimetreye düşerken, kayıkların karaya oturmasıyla balıkçılık bitme noktasına geldi. Kuruma noktasına gelen gölde, kayıklar karaya oturdu, balıkçılık bitme noktasına geldi. Tehlike çanlarının çalınmaya başladığı gölün durumu bölge halkını da endişelendiriyor. Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, göldeki suyun bitmek üzere olduğunu belirtip, yeniden canlandırılması için yetkililerden destek istedi.

FOTOĞRAF 15
182 çeşit kuş türünden dolayı ‘Kuş Cenneti’ydi: Sular çeklince çöplerin yuvası oldu
Denizli'de içinde barındırdığı 182 çeşit kuş türünden dolayı 'Kuş Cenneti' olarak bilinen Süleymanlı Yayla Gölü, yağış azlığı sebebiyle yaklaşık 30 metre çekildi. Geçtiğimiz aylarda Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edilen gölde suların çekilmesiyle ortaya çıkan çöpler ise görenlerin tepkisine neden oldu.

FOTOĞRAF 15
Eskiden kuş cenneti olan Küçükçekmece Gölü şimdi balık mezarı oldu: Bu kirliliğe ilk defa şahit oluyorum
Toplu balık ölümlerinin yaşandığı Küçükçekmece Gölü, önceki yıllarda masmaviyken şu an kirlilik nedeniyle siyah renge büründü. Yüzeyi adeta siyah bir örtü ile kaplanan göl drone ile havadan görüntülendi.