TRT 'İzmir Marşı' sevincini yayınlamadı yalanı

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın, Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda yarı finale yükselmesi sonrası İzmir Marşı söyleyerek yaptığı kutlamanın, TRT tarafından yayımlanmadığı yalanı servis edildi. TRT'nin vermediği iddia edilen görüntüler, TRT'nin sosyal medya hesabından alınıp "Biz yayınlıyoruz" denilerek çeşitli medya kuruluşları tarafından paylaşıldı. TRT, maçın Bulgaristan'da oynandığını, yayıncı kuruluşun sağladığı görüntülerin kesintiye uğramadan ekrana yansıtıldığını belirterek "Sosyal medyada etkileşim hevesine hapsolmanın kimseye faydası yok" açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
TRT'nin İzmir Marşı'nı yayınlamadığı yalanı dolaşıma sokuldu.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda, Polonya’yı 3-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Milli takımın maçın ardından İzmir Marşı'yla kutlama yapması üzerinden, yeni bir sosyal medya yalanı dolaşıma sokuldu.

SON YALAN TRT ÜZERİNDEN

Bazı muhalif medya organları, sosyal medya kullanıcıları ve İYİ Partili vekiller, milli takımın İzmir Marşı ile zafer sevincini yaşadığı anların TRT tarafından yayınlanmadığı yalanını dolaşıma soktu. Maç Bulgaristan'da oynandığı için yayıncı kuruluş TRT değil. TRT, Bulgaristan'daki yayın kuruluşundan verilen görüntüleri ekranlara yansıtıyor.

TRT'NİN ÖZEL ÇEKİMİNİ KULLANDILAR

Buna rağmen yalanı servis eden medya kuruluşları, üstüne TRT'nin Instagram hesabından yayımladığı özel çekim o görüntüleri, TRT'nin hesabından alıp 'TRT'nin yayımlamadığını biz paylaşıyoruz' diyerek paylaştı. TRT, söz konusu iddiaya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı tarafından kaleme alınan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

YAYIN BULGARİSTAN'DAN SERVİS EDİLİYOR

TRT'nin İzmir Marşını sansürlediği şeklinde mesnetsiz iddialarla, hatta bilinçli bir körlükle gölge düşürmeye çalışanları kınıyorum. Türkiye-Polonya maçı Bulgaristan'da oynandığı için bu maçın resmi yayıncısı olarak Bulgaristan'daki yayın kuruluşundan verilen görüntüler TRT'ye iletilmiş ve herhangi bir kesintiye uğramadan TRT ekranlarına yansıtılmıştır. Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın yayın formatı gereği her maç sonrası olduğu gibi Türkiye-Polonya maçı sonrasında da yayıncı kuruluş ekrana maça ilişkin detaylı grafikleri yansıtmıştır. Grafiklerin ekrana getirilmesi sırasında İzmir Marşı da alt ses olarak ekrana yansımıştır.

ETKİLEŞİM HEVESİNE HAPSOLMANIN FAYDASI YOK

TRT'yi sansürcülükle suçlayıp, haksız ithamda bulunanların büyük bir kısmı yayıncılık dünyasında yer almakta ve bu görüntülerin Bulgaristan yayıncı kuruluşundan geldiğini adı gibi bilmektedir. Eğer çalıştığı alanla ilgili bir cahillik söz konusu değilse, bu tavır kutuplaşmadan beslenen habis bir ruha işaret etmektedir. Toplumun sinir uçları ile oynayarak, sosyal medyada etkileşim hevesine hapsolmanın kimseye faydası yoktur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerlerimiz hepimizin ortak paydasıdır ve kimsenin tekelinde değildir. Millilerimizin başarılarını TRT ekranlarından yayınlamaya ve hep birlikte ortak sevinç paydasında buluşmaya devam edeceğiz.

'Afetler için toplanan bağışlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a lüks yat yapılıyor' yalanı

Sosyal medya yalanlarında bugün: Tecavüze uğradığını söyleyen Ecem Güçlük'ün erkek olduğu ortaya çıktı

Halkın Sesi TV’nin bir kişiyi hem Türk hem Suriyeli olarak konuşturduğu provokasyonu yeniden paylaşıldı

Sosyal medyada yeni provokasyon: Suriyelilerin “Gitmiyoruz mitingi” düzenleyeceği yalanı ortaya atıldı

Sözcü'den YKS öncesi algı operasyonu: Katar'la imzalanan askeri protokolü 'sınavsız üniversite' yalanıyla servis etti

Sosyal medya yalanlarında bugün: Diyanet kıble uzmanı alacak