'Yerli ve milli ittifakın içinde CHP de yer bulsun'

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Biz isterdik ki bu yerli ve milli ittifakın içerisinde bugün anamuhalefet partisi de yerini bulsun" dedi. İnceöz'ün bu sözlerine CHP'liler tepki gösterdi. Bunun üzerine söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, millilik ve yerlilik söyleminden niye rahatsız olunduğunu anlamanın mümkün olmadığını belirtti.

Haber Merkezi Yeni Şafak
AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Biz isterdik ki bu yerli ve milli ittifakın içerisinde bugün anamuhalefet partisi de yerini bulsun." diye konuştu. İnceöz Afrin harekatı ile ilgili, askerin Sur ve Cizre'de olduğu gibi şehirlerin terörden nasıl temizlendiğine dair tecrübesi olduğunu kaydetti.

CHP'YE İTTİFAK TEPKİSİ

Mehmet Bekaroğlu, "Bir ülkenin yüzde 50'si eğer teröristse o diğer milli ve yerli olan yüzde 50 bu ülkede kalamaz, duramaz. Ne demek milli mutabakat? Kime karşı? Yabancılara karşı mı, dışarıya karşı mı, Suriye'ye karşı mı, düşmanlara karşı mı? Hayır, içerde kendileri gibi olmayanlara karşı milli ve yerli mutabakat Bütün bunlar da iktidar için yapılıyor ve toplumumuz hızlı bir şekilde parçalanmaya doğru gidiyor." ifadesini kullandı.

Bunun üzerine söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, millilik ve yerlilik söyleminden niye rahatsız olunduğunu anlamanın mümkün olmadığını belirtti.

Akçay, "Somut, taş gibi bir gerçek var. Türkiye ve Türk devleti güneyinde, Suriye ve Irak'ta oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı somut bir harekat yapıyor. Bu millilik vasfının neresi hamasettir?" diye sordu.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Biz isterdik ki bu yerli ve milli ittifakın içerisinde bugün anamuhalefet partisi de yerini bulsun. Türkiye çok zor günlerden, tarihi süreçlerden geçiyor." değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanına her fırsatta hakaret eden söylemleri reddettiklerini dile getirdi.

İnceöz, şöyle devam etti:

"Bu dili kullanacaksınız sonra bizi itham edeceksiniz. Hem edebe çağırıyorsunuz hem de siyasi edep yoksunu bir konuşmayla bu çağrıyı yapıyorsunuz. Temiz dil her yerde kullanılmak zorunda. Kutuplaştırma, bizzat konuşanlar tarafından yapılmakta. Biz her zaman konuşmalarımızda birlik ve beraberlik mesajları veriyoruz. Bize bunları diyenler sadece dünkü grup toplantısına baksın. Hem 'terörle mücadeleye destek veriyoruz.' diyeceksiniz hem de bu terörle mücadelenin dışında yaralayıcı konuşmalar yapacaksınız."

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Afrin merkezine girmek gerekiyorsa elbette bununla ilgili karar verileceğini vurgulayarak, askerin Sur ve Cizre'de olduğu gibi şehirlerin terörden nasıl temizlendiğine dair tecrübesinin olduğunu kaydetti.

TBMM Genel Kurulunda söz alarak Afrin'deki operasyona ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, operasyonun niye yapıldığını, TBMM'den neden tezkerenin çıktığını bildiklerini belirterek, terör örgütlerinin bölgede yuvalanmaya başladığını anımsattı. İnceöz, Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını kullandığını ifade ederek, Suriye topraklarında gözlerinin olmadığını, ülkenin bütünlüğünün elzem olduğunu kaydetti. Bu konunun partiler, siyaset üstü olduğunu dile getiren İnceöz, askerin moralini bozacak açıklamalar yerine, dualarıyla, konuşmalarıyla askeri cesaretlendirecek, yüreklendirecek tavır sergilemeleri gerektiğini ifade etti.

İnceöz, Afrin merkezine girmek gerekiyorsa elbette bununla ilgili karar verileceğini vurgulayarak, askerin Sur ve Cizre'de olduğu gibi şehirlerin terörden nasıl temizlendiğine dair tecrübesinin olduğunu kaydetti.