Yine CHP yine heykel hizmeti! Ankara Büyükşehir Belediyesi anıt yarışması düzenliyor

En büyük icraatleri heykel dikmek olan ve heykel için harcanan bütçelerde oldukça bonkör davranan CHP'li belediyeler, bu faaliyetlerinden vazgeçmiyor. Son olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılına özel heykel yarışması düzenlediğini duyurdu. Yarışmayı kazanan anıtın, Çankaya ilçesindeki Dikmen Çaldağ bölgesine inşa edileceği bildirildi.

Haber Merkezi Yeni Şafak AA
Heykelin dikileceği alan.

Heykel belediyeciliği ile bilinen Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanlığı, icraatlerine devam ediyor. Bu kez Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığınca Dikmen Çaldağ bölgesinde, Cumhuriyet'in 100. yılına özer bir anıt inşa etmek için yarışma süreci başlatıldı.

"2023 Cumhuriyet'in 100. Yılı Anıtı Yarışması"nın taslak şartnamesini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, mayıs ayına kadar Türkiye'nin dört bir yanından başvuruları kabul edecek.

CHP'nin heykel sevdası boyut atladı: Her mahalleye bir heykel

CHP heykele doymuyor: Altın Portakal Film Festivali için şehrin her yerine 58 heykel diktiler

KAZANAN PROJENİN HEYKELİ DİKİLECEK

Yarışmayı kazanan anıt, Atatürk'ün Ankara'ya ilk giriş yaptığı nokta olarak bilinen Çankaya ilçesindeki Dikmen Çaldağ bölgesine inşa edilecek.

Açıklamada, konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verilen Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, kasım ayında ilana çıkmayı planladıklarını ve mayıs ayına kadar eserleri teslim alacaklarını söyledi.

CHP'li belediyelerin heykel yarışı tam gaz: Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yeni 'heykel hizmeti'

Ankara Büyükşehir Belediyesi'den heykel yapımına 1,5 milyon lira

İzmit'te Atatürk'e benzemediği için yenisi yapılan heykel krize neden oldu

Kadıköy Belediyesi'ndeki heykel FETÖ elebaşına benzerliğiyle sosyal medyanın gündeminde

CHP’li Bilecik Belediyesi’nin gündemi heykel boyutu: Gerçeğine birebir uygun yaptık

FOTOĞRAF 10
CHP'li Bolu Belediyesi'nin geyik heykellerine kameralı takip
Bolu'da, belediye tarafından Demokrasi Meydanı'na yerleştirilen 3 kızıl geyik heykelinin 4 kez boynuzlarının kırılmasının ardından güvenlik kameralı önlem alındı. Geyiklerin yanına da kamera olduğuna dair uyarı yazısı asıldı.