|

Yine CHP yine heykel hizmeti! Ankara Büyükşehir Belediyesi anıt yarışması düzenliyor

En büyük icraatleri heykel dikmek olan ve heykel için harcanan bütçelerde oldukça bonkör davranan CHP'li belediyeler, bu faaliyetlerinden vazgeçmiyor. Son olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılına özel heykel yarışması düzenlediğini duyurdu. Yarışmayı kazanan anıtın, Çankaya ilçesindeki Dikmen Çaldağ bölgesine inşa edileceği bildirildi.

13:48 - 13/10/2021 Çarşamba
Güncelleme: 14:26 - 13/10/2021 Çarşamba
Heykelin dikileceği alan.
Heykelin dikileceği alan.

Heykel belediyeciliği ile bilinen Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanlığı, icraatlerine devam ediyor. Bu kez Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığınca Dikmen Çaldağ bölgesinde, Cumhuriyet'in 100. yılına özer bir anıt inşa etmek için yarışma süreci başlatıldı.

"2023 Cumhuriyet'in 100. Yılı Anıtı Yarışması"
nın taslak şartnamesini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, mayıs ayına kadar Türkiye'nin dört bir yanından başvuruları kabul edecek.



KAZANAN PROJENİN HEYKELİ DİKİLECEK

Yarışmayı kazanan anıt, Atatürk'ün Ankara'ya ilk giriş yaptığı nokta olarak bilinen Çankaya ilçesindeki Dikmen Çaldağ bölgesine inşa edilecek.

Açıklamada, konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verilen Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, kasım ayında ilana çıkmayı planladıklarını ve mayıs ayına kadar eserleri teslim alacaklarını söyledi.


#2023 Cumhuriyet'in 100. Yılı Anıtı Yarışması
#Ankara Büyükşehir Belediyesi
#Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş
3 yıl önce