Arter rehberli çevrimiçi turlara başlıyor

Arter’in düzenlediği çevrimiçi rehberli turların ilki, 22 Mayıs Cuma akşamı 18:30–19:15 saatleri arasında ücretsiz olarak gerçekleşecek. Arter’in geçici olarak ziyarete kapalı olduğu dönemde sanat etrafında buluşmanın birleştirici gücüne odaklanan turlar, belirli temalar etrafında oluşturulan farklı eser seçkilerini bir rehber eşliğinde her hafta sunmayı amaçlıyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Sigmar Polke’nin ahşap çubuklardan yapılmış konstrüksiyon çalışması ‘Patates Ev’

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına karşı alınan sağlık tedbirleri kapsamında ziyarete kapalı olan Arter, düzenleyeceği çevrimiçi rehberli turlarda katılımcıların yapıtları kendi hayat deneyimleriyle ilişkilendirerek yorumlamalarını teşvik eden bir yaklaşım benimsiyor.

Çevrimiçi rehberli turların ilki, 22 Mayıs 2020 Cuma akşamı 18:30–19:15 saatleri arasında ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Diyalog ve tartışmaya daha fazla zaman tanımak adına sınırlı katılımcıyla düzenlenecek turlara katılmak için ogrenme@arter.org.tr adresi üzerinden rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

FOTOĞRAF 14
Evden çalışmanın dramı: İş bitmiyor, bilgisayar hiç kapanmıyor
Karantina günlerinde evden çalışmanın bir numaralı zorluğu nedir? Yapılan bir araştırmaya göre en büyük zorluk, mesai saatinden sonra da bilgisayarın çalışmaya devam etmesi.

FOTOĞRAF 11
Nisan ayında 239 bin 804 habere konu olarak en çok konuştuğumuz olay oldu
Medya Takip Merkezi'nin (MTM) yaptığı araştırmaya göre Nisan ayında yaşanan olaylar arasında Türkiye, ay boyunca en çok tedbir amaçlı uygulanan sokağa çıkma yasağını konuştu. Süleyman Soylu'nun şok yaratan istifası ve yeni açılan Başakşehir Şehir Hastanesi de ayın en çok ilgi gösterilen konuları arasında yer aldı.