Kadir Özal "Çınar" rumuzlu eseriyle kazandı

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali kapsamında gerçekleştirilen beste yarışmasında Kadir Özal, "Çınar" rumuzlu eseriyle birinci oldu.

Haber Merkezi AA
"Mersin, Korikos'un Tınısını Arıyor" temasıyla Kültür Merkezi'nde düzenlenen beste yarışması için yaylı dörtlüsü ve nefesli dörtlüsünü içeren eserlerin yazılması öngörüldü.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen başvurular sonrasında finale kalan beş beste, Marina Kvlividze'nın ve Yusuf Yalçın'ın keman, Olcay Alkan'ın viyola, Murat Alkan'ın viyolonsel, Pelin Ayhan'ın obua, George Kovziridze'nin klarnet, George Ksovreli'nin fagot ve Nicolai Gribinik'ın kornoda yer aldığı ekip tarafından dinleyenlerin beğenisine sunuldu.

Salondakilerin verdiği puanların sayımının ardından yarışmada, Samsun Güzel Sanatlar Lisesi'nde müzik öğretmenliği yapan Kadir Özal, "Çınar" rumuzlu eseriyle 198 puan alarak birinci seçildi. Özal, yarışma ödülü olan 5 bin liranın da sahibi oldu.

En büyük hayalinin yaptığı bir bestenin orkestra tarafından seslendirilmesi olduğunu belirten Özal, bu hayalini gerçekleştirmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı da yarışma sonrasında yaptığı açıklamada, festivalin kentin evrenselleşmesine katkı sağladığını söyledi.

Beste yarışmasının festival kadar önem taşıdığına dikkati çeken Yağcı, "Umuyorum yıllar içerisinde sayıları artacak ve pek çok bestecimizi ülkemize kazandıracağız" diye konuştu.