Kendisini Macron olarak tanıtan Rus Youtuber Polonya Cumhurbaşkanını 'tuzağa düşürdü'

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, içlerinden birinin kendisini Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olarak tanıttığı Rus Youtuberlar tarafından tuzağa düşürüldü.

Haber Merkezi AA
Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'ya şaka yapıldı.

Yapılan açıklamada, Duda'nın geçen hafta Macron olduğunu iddia eden bir kişiyle görüştüğü doğrulandı.

Açıklamada, Duda'nın 15 Kasım'da Polonya'nın Ukrayna sınırına yakın bir bölgeye düşen ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan füzenin hemen ardından birçok yetkili tarafından arandığı belirtildi.

  • Vovan ve Lexus lakaplı Rus şakacılar Vladimir Kuznetsov ve Alexei Stolyarov'un YouTube'a yüklediği kayıtta Duda'nın Macron olduğunu düşündüğü kişiye, olay üzerine kendisini aradığı için teşekkür ettiği anlaşılıyor.

İngilizce konuşan Duda, füze olayının ayrıntılarını, NATO'dan istişare talebinde bulunma planlarını ve komşu Ukrayna'yı işgal eden Rusya ile durumu daha da kötüleştirmemek için çok dikkatli olduğunu ifade ediyor.

Yedi dakikayı aşkın süre boyunca Duda, ABD Başkanı Joe Biden'ın füze olayından Rusya'yı sorumlu tutmadığını ancak Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin düşenin, Rus füzesi olduğunda ısrar ettiğini söylüyor.

Duda'nın ofisinden yapılan açıklamada, ilgili kurumların, Youtuberların Duda'ya nasıl ulaşmış olabileceğini kontrol ettiği belirtildi.

Youtuberlar, 2020'de de Duda ile kendilerini Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres olarak tanıtarak konuşmuştu.

Kuznetsov ve Stolyarov daha önce benzer yöntemlerle Macron ve eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yanı sıra Elton John ve Prens Harry dahil birçok ünlü ismi tuzağa düşürmüştü.

Youtuber Sertaç Güngör'den çocukları alkole özendiren Enes Batur'a tepki ailelere çağrı: Neslimizi kaybedeceğiz acilen önlem alınmalı
Youtube videolarıyla tanınan Enes Batur, kanalından paylaştığı 'Sarhoş Enes Batur tepki' isimli videosuyla skandal açıklamalara imza attı. Batur, kendisini takip eden ve çoğunluğu çocuklardan oluşan takipçilerine alkol tüketmeleri için tavsiyede bulundu. Gençleri alkole teşvik eden Batur'a Youtuber Sertaç Güngör'den tepki geldi. Batur'un skandal sözleri ışığında ailelere seslenen Güngör, 'Bu herifi Türkiye'deki bütün çocuklar tanıyor ve aylık 100 milyon izlenmesi var. Yani herif bir ayda bizim ülke nüfusumuzdan fazla izleniyor ve bunların hemen hemen hepsi çocuk. Bizim çocuğumuz bizim. Enes Batur gibi isimler toplumun en önemli sorunlarından biri. Acilen önlem alınmalı' dedi.

İngiliz Youtuber Mick Scarsbrook: Türkiye dünyadaki en iyi ülkelerden biri olacak
1988 yılından bu yana Türkiye'de yaşayan 'Mick Scarsbrook' isimli İngiliz, Youtube kanalında yayınladığı videoda, Türkiye'deki ekonomik duruma ilişkin dikkat çeken analizlerde bulundu.

Ekonominin son günlerdeki durumunu özetledikten sonra Türkiye'nin potansiyelinden bahseden Scarbrook, Türkiye'nin dünyadaki en iyi ülkelerden biri olacağını öngördüğünü belirterek, 'Türkiye'den vazgeçmeyin' ifadelerini kullandı.

YouTuber Başak Kablan başörtüsünü hedef aldı: Dinle ilgili değil politik ve cinsiyetçi
YouTuber Başak Kablan, YouTube'da yayınladığı 'Tesettürün arka yüzü' başlıklı videosunda başörtüsünü hedef alan açıklamalarda bulundu. Başörtüsünün dinle ilgili olmadığını savunan Kablan, 'Başörtüsü dini bir şey değil, din dışında birçok şey ama dinle ilgili değil. Bu politik bir şey.' dedi. Kablan, başörtüsünün aynı zamanda cinsiyetçi ve şekilci olduğunu öne sürdü.