Sanal kitap müzayedesi

Türkiye'de, kültürel değeri ve antika özelliği bulunan, ilginç ve eski, hatta ilk baskısı yapılan, yazarlarınca bir başkasına imzalanan kitaplar, bulundukları yerlerden, tozlu raflardan "sanal ortam" sayesinde gün yüzüne çıkmaya ve hak ettikleri değere kavuşmaya başladı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
İnternet'in özelliğinden yararlanmak isteyen kitapevleri, "müzayede katoloğu"nu, açtıkları sitelerde yayınlayarak ve hatta yeni baskılarından daha düşük fiyatlardan milyarlara ulaşan rakamlara kadar değerler verdikleri kitapları sanal ortamda satışa kadar tüm imkanları kullanıyorlar. Müzayedede, Atatürk'ün 1927 tarihli Nutuk'undan, ünlü yazarların zamanın başbakanlarına imzaladıkları kitaplara, almanaklardan haritalara birçok ürün meraklılara sunuluyor.Sanat Kitabevi sahibi Ahmet Yüksel, sahaflar arasında, İnternet'teki "www.sanatkitabevi.com.tr" sitesiyle ilk kitap müzayedesini kendilerinin gerçekleştirdiğini belirterek, günümüzde tüm alanlardan yararlanmanın zorunlu ve gerekli olduğunu söyledi.

Yılda iki kez müzayede düzenlediklerini ve yeterli eserin toplanması durumunda Ekim veya Kasım ayında 9'uncusunu gerçekleştireceklerini belirten Yüksel, şöyle konuştu: "Bu bir kültür hizmeti. Diğer müzayedelerde olduğu gibi fazla bir kar marjı yok. Ancak ilgi çok iyi. Bu nedenle de her yıl kendimizi geliştiriyoruz. Bildiğim; İstanbul'da bulunan iki kitapevi de İnternet katılımlı kitap müzayedesi yapıyor. İnternet üzerinden katılım daha çok yurtdışından oluyor."