Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2022-YDS/2) sonuçlarını açıkladı. 23 Ekim 2022 Pazar günü gerçekleştirilen YDS sonuç sorgulama ekranı ve sınava dair detaylar haberimizde...

Haber Merkezi Yeni Şafak
2022/2 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) Sonuçları

23 Ekim 2022 tarihinde uygulanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na (2022-YDS/2) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarını 08 Kasım 2022 tarihinde 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecektir.

2022-YDS/2 Sınav Sonuçları ekranı için tıklayın

YDS nedir?

YDS ÖSYM tarafından düzenlenen “ Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı”dır. Adaylar arasında en çok tercih edilen dil sınavı İngilizce olmakla beraber, Almanca, Rusça, İspanyolca, Arapça, İtalyanca, Fransızca,Y unanca, Bulgarca, Farsca gibi bir çok dilden YDS yapılmaktadır.

YDS sınavı nedir ne işe yarar?

YDS puanı yüksek lisans, lisans, doçentlik sınavlarında başta olmak üzere; KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanırken, yurt dışı üniversitelerde okuyup Türkiye'de denklik alınırken; memuriyette dil tazminatı alınırken YDS / e-YDS sonuçları kullanılmaktadır.

YDS’nin içeriği nedir?

YDS toplamda 80 sorudur,

Çoktan seçmelidir ( Beş seçenekli; A, B,C,D,E) YDS’de orta ve üst seviyede AKADEMİK bir dil kullanılır.Temel seviyede dil bilgisi için sınav son derece zorlayıcı olabilir.

Kelime, Gramer, Cümle Tamamlama, Paragraf Tamamlama, Cümlenin Akışını Bozan İfadeyiBulma gibi farklı tarzlarda sorularla, YDS, adayların, yabancı bir dilde, yalnızca okuduğunu anlama dil becerisini ölçmeye yoğunlaşır.

Bu yapısıyla, YDS, üniversite ve ALES sınavında sorulan Türkçe soruları ile benzerlik göstermektedir.

Anlaşılacağı gibi, YDS’de yazma, dinleme veya konuşma dil becerileri ile ilgili sorular bulunmamaktadır.

KYK kredi burs başvuruları ne zaman başlayacak?