Kırklareli'de kim kazandı? Derya Bulut mu Mehmet Siyam Kesimoğlu mu kazandı? Kırklareli seçim sonuçları canlı oy oranları

2024 Kırklareli Belediye Başkanlığı seçimi, Türkiye genelindeki yerel seçimlerin bir parçası olarak 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Bu seçimler, 65.871 seçmenin bulunduğu Kırklareli da dahil olmak üzere Türkiye'nin 81 ilindeki belediye başkanlıkları, belediye meclisi üyelikleri ve mahalle muhtarlıkları için yapıldı. Kırklareli 2024 seçim sonuçlarına göre Kırklareli için yarış, MHP adayı Derya Bulut ile CHP adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu arasında geçmesi bekleniyor. Peki Derya Bulut mu, Mehmet Siyam Kesimoğlu mu kazandı oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte canlı oy oranları: 2024 Kırklareli seçim sonuçları.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Kırklareli Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Seçim sonuçları 2024 ile Kırklareli’yi 5 yıl yönetecek belediye başkanı netleşiyor. MHP adayı Derya Bulut ile CHP adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu Kırklareli belediyesi için yarışıyor. Kırklareli seçim sonuçları 2024, Derya Bulut, Mehmet Siyam Kesimoğlu oy sayısı, oy oranı, hangi aday önde? sorusu seçmenler tarafından merak konusu. Peki Kırklareli’de kim kazandı Derya Bulut mu, Mehmet Siyam Kesimoğlu mu kazandı, aldıkları oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte 2024 Kırklareli seçim sonuçları canlı oy oranları.

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

Derya Bulut mu Mehmet Siyam Kesimoğlu mu kazandı?

31 Mart Kırklareli yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Derya Bulut ve Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun Kırklareli’de aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Derya Bulut ve Mehmet Siyam Kesimoğlu 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Kırklareli Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Derya Bulut - Mehmet Siyam Kesimoğlu yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Kırklareli Belediye Başkanlığı için yarışan MHP adayı Derya Bulut ve CHP adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

31 Mart 2024 seçim sonuçları: Derya Bulut - Mehmet Siyam Kesimoğlu oy oranı

Kırklareli Belediye Meclis Üyesi Sonuçları 31 Mart 2024

Derya Bulut kimdir?

Derya Bulut, 1981 yılında Kırklareli'nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kırklareli'nde tamamlayan Bulut, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Bulut, yüksek lisans eğitimini Başkent Üniversitesinde yaptı.

Bulut, daha önce 25. dönem MHP milletvekili adayı, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde de MHP'den Kırklareli Belediye Başkan adayı olmuştu. Derya Bulut, evli ve iki çocuk babasıdır.

Mehmet Siyam Kesimoğlu kimdir?

Mehmet Siyam Kesimoğlu, 1960 yılında Kırklareli'nin Vize ilçesinde doğdu.

1983 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitiren Kesimoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığında Bakan Müşaviri olarak görev yaptı. 22. ve 24. dönem CHP Kırklareli Milletvekili olan Kesimoğlu, 2014 ve 2019 yıllarında Kırklareli Belediye Başkanı seçildi. Mehmet Siyam Kesimoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kırklareli Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. İYİ Parti Ali Dermenci - (Kırklareli)
  2. Memleket Partisi Aslı Eligüzel - (Kırklareli)
  3. Bağımsız Adaylar Buşra Taşkın - (Kırklareli)
  4. Milliyetçi Hareket Partisi Derya Bulut - (Kırklareli)
  5. Adalet Birlik Partisi Emre Can Yavuz - (Kırklareli)
  6. Bağımsız Adaylar Erol Üstündağ - (Kırklareli)
  7. Bağımsız Adaylar Fatih Şeneker - (Kırklareli)
  8. Büyük Birlik Partisi Gülfere Hastürk - (Kırklareli)
  9. Bağımsız Türkiye Partisi Halit Elifbaş - (Kırklareli)
  10. Saadet Partisi Mehmet Metin Dursun - (Kırklareli)
  11. Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Siyam Kesimoğlu - (Kırklareli)
  12. Millet Partisi Mehmet Yetimova - (Kırklareli)
  13. Türkiye Komünist Hareketi Metehan Arslan - (Kırklareli)
  14. Demokratik Sol Parti Metin Kayalı - (Kırklareli)
  15. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Mizgin Özkurt Aksu - (Kırklareli)
  16. Hür Dava Partisi Muhammed Salih Karaynir - (Kırklareli)
  17. Türkiye İşçi Partisi Ozan Aşkın - (Kırklareli)
  18. Zafer Partisi Özer Akyol - (Kırklareli)
  19. Demokrasi ve Atılım Partisi Rıfat Rafael Haleva - (Kırklareli)
  20. Halkın Kurtuluş Partisi Sacit Erkan - (Kırklareli)
  21. Türkiye Komünist Partisi Selçuk Bağış - (Kırklareli)
  22. Bağımsız Adaylar Serdar Türker - (Kırklareli)
  23. Hak ve Özgürlükler Partisi Taylan Timur - (Kırklareli)
  24. Bağımsız Adaylar Ufuk Özen - (Kırklareli)
  25. Yeniden Refah Partisi Zekai Narin - (Kırklareli)

Seçimlere kaç siyasi parti katıldı?

Seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle: AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34.

Oylar tek oy pusulasına mı konulacak?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek.

Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmen, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Oy verme saatleri kaç?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu mu?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki herhangi bir belgeyle oy kullanabilecek.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları