Ordu teravih namazı saat kaçta? 2024 Ordu teravih vakti ne zaman?

Ramazan ayı başlangıcı için sayılı günler kaldı. Geri sayım devam ederken ilk teravih namazı ne zaman, hangi gün kılınacak soruları gündemdeki yerini aldı. 2024 yılının Ramazan İmsakiyesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlandı. Böylece iftar, sahur, imsak vakitleri yanı sıra ilk teravih 2024 tarihi ve saati de belli oldu. 11 ayın sultanı, huzur ve bereket ayını ibadet ederek geçirmek isteyen İslam alemi il il namaz vakitleri araştırması yapıyor. Peki Ordu teravih namazı saat kaçta? 2024 Ordu teravih vakti ne zaman?

Haber Merkezi Yeni Şafak
Ordu teravih namaz saati 2024

"Ordu teravih namazı saat kaçta? 2024 Ordu teravih vakti ne zaman?" sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Müslümanlar için büyük öneme sahip 11 ayın sultanı, huzur ve bereket ayı olan Ramazan ayı yaklaştı. İslam alemi bir ay boyunca oruç tutacak olup her iftar vakti ardından teravih namazı kılmak üzere camilerin yolunu tutacak. Ramazana özgü olan ve genelde cemaatle birlikte kılınan bu namaz, ilk oruç ve iftar öncesinde başlayacak. Peki Ordu teravih namazı saat kaçta? 2024 Ordu teravih vakti ne zaman?

İLK TERAVİH NE ZAMAN KILINACAK?

Ramazan ayında her gece kılınan teravih nafile namazdır. Yatsı namazından sonra kılınır. Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte teravih namazının ilk kılınacağı tarih merak konusu oldu.

2024 yılının Ramazan ayının ilk teravih namazı, 10 Mart Pazar günü yatsı namazını müteakiben camilerde kılınacak.

Yatsı namazı saatleri İmsakiye üzerinde takip edilecek.

ORDU TERAVİH NAMAZI VAKTİ İÇİN TIKLAYIN

ORDU İMSAKİYESİ 2024

İLK SAHUR NE ZAMAN?

Bu yıl on bir ayın sultanı Ramazan ayının ilk sahura, 10 Mart Pazar'ı pazartesiye bağlayan gece kalkılacak.


TERAVİH NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?

Sözlükte rahatlatmak, dinlendirmek anlamlarına gelen terviha kelimesinin çoğulu olan teravih, dini bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir. Teravih namazını dört rekatta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekatta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekatının sonunda bir miktar oturulup dinlenmek müstehaptır. Bu dinlenmelerde tehlil (la ilahe illallah demek) ve salavat ile meşgul olunması uygundur. Teravih namazı, erkek ve kadınlar için sünnet-i müekkededir. Hz. Peygamber, “Kim inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek Ramazan namazını (Teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuşlardır (Buhari, “Salatü't-Teravih”, 1; Müslim, “Müsafirin”, 174).



TERAVİH NAMAZI KAÇ REKAT?

Teravih namazı, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali dönemlerinden başlayarak günümüze kadar cemaatle yirmi rekat olarak kılınmıştır. Sahabeden kimse buna itiraz etmemiş ve alimler tarafından da bu şekilde kabul edilmiştir.



Günümüzde de, başta ülkemiz olmak üzere pek çok İslam ülkesinde Teravih namazı cemaatle 20 rekat olarak kılınmaktadır. Bununla birlikte şunu da ifade etmek gerekir ki, Teravih namazı nafile bir ibadet olduğundan, farz gibi telakki edilmesi de doğru değildir. Bu nedenle, yorgunluk, meşguliyet ve benzeri sebeplerle, Teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir.



TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?

İlk önce yatsı namazının sünneti kılınır ardından cemaatle yatsı namazının farzı kılınır. Farzın ardından yatsı namazının son 2 rekat sünneti kılınır.



Bundan sonra müezzin kayyım teravih namazı için nida da bulunur.



Böylece imam hatiple birlikte teravih namazına niyet edilerek başlanır.



Diyanet İşleri Başkanlığı teravih namazlarının 2'şer rekat olarak kılınmasını tavsiye etmişse de 4'er rekat olarak da kılınmaktadır.