Kocaeli büyükşehir'i kim kazandı Tahir Büyükakın mı Atasoy Bilgin mi?

Kocaeli seçim sonuçları merak ediliyor. 1.533.306 seçmenin bulunduğu Kocaeli’de seçim yarışında resmi olmayan sonuçlara göre kimin kazandığı YSK’nın seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte netleşiyor. 2024 İzmir seçim sonuçları ile yarış kentte en büyük favori olarak gösterilen AK Parti Kocaeli adayı Tahir Büyükakın ile CHP adayı Atasoy Bilgin arasında geçiyor. Kocaeli ilçe ilçe seçim sonuçlarında son dakika haberleri, canlı seçim sonuçları Yenişafak’ta takip ediliyor. 31 Mart 2024 Kocaeli seçim sonuçlarında son durum...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Kocaeli Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Kocaeli büyükşehir belediyesi için yarışan Tahir Büyükakın ve Atasoy Bilgin seçim sonuçları tüm Türkiye tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. 1.533.306 seçmenin yer aldığı Kocaeli’de oy verme saatinin başlamasıyla birlikte vatadaşlar sandığa akın etti. Oy verme saatinin sona ermesiyle birlikte oy sayımları başladı. Kesin olmayan sandık sonuçlarına göre 2024 Kocaeli seçimi Tahir Büyükakın ve Atasoy Bilgin arasında geçmesi bekleniyor. Sandıkların açılmasıyla birlikte Kocaeli 2024 seçim sonuçları canlı olarak anlık veriler ile Yenişafak’ta yer almakta. İşte seçim sonuçları adayların oy oranları.

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

Tahir Büyükakın mı Atasoy Bilgin mi kazandı?

31 Mart Kocaeli yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Tahir Büyükakın ve Atasoy Bilgin’nin Kocaeli’de ilçe ilçe aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı Kocaeli büyükşehir belediyesi seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Tahir Büyükakın ve Atasoy Bilgin 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Kocaeli Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Tahir Büyükakın - Atasoy Bilgin yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti’nin adayı Atasoy Bilgin ve CHP’nin adayı Atasoy Bilgin aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

31 Mart 2024 seçim sonuçları: Tahir Büyükakın - Atasoy Bilgin oy oranı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sonuçları 31 Mart 2024

Tahir Büyükakın kimdir?

Tahir Büyükakın, 1969 yılında Kocaeli’nin Derince ilçesinde dünyaya geldi. Derince Turgut Reis İlkokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi, İzmit Endüstri Meslek Lisesinin ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1992 yılında mezun oldu.

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışan Büyükakın, 1995 ve 2001 yılları arasında İstanbul Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yaptı.

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Ana Bilim Dalının 2002 yılında yardımcı doçent kadrosuna atandı. "Makro iktisat" bilim alanındaki çalışmaları ile 2013 yılında doçent unvanını alan Büyükakın, ekonomik krizler ve istikrar politikaları alanında projeler hazırladı.

2005-2007 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde danışman olarak görev alan Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi ve Su Kanal İdaresinin Stratejik Planını hazırladı. 2007 yılı sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcısı, 2014 yılında Genel Sekreter olarak görev alan Büyükakın, 2017 yılında atandığı Bilecik Valiliğini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığına kadar sürdürdü.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Büyükakın, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Tahir Büyükakın, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Atasoy Bilgin

Aslen Artvinli olan Atasoy Bilgin, 1974 yılında Kırşehir’de doğdu.

2000 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olan Bilgin, siyasete 2000 yılında CHP'den Derince ilçesinde başladı. CHP’de çeşitli kademelerde görev alan Bilgin, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kocaeli Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. Emek Partisi Arzu Erkan - (Kocaeli)
  2. Milli Yol Partisi Aslan Erarslan - (Kocaeli)
  3. Millet Partisi Atakan Daşdan - (Kocaeli)
  4. Cumhuriyet Halk Partisi Atasoy Bilgin - (Kocaeli)
  5. Türkiye Komünist Partisi Aydaner Aktaş - (Kocaeli)
  6. Hak ve Özgürlükler Partisi Behçet Öget - (Kocaeli)
  7. Yeniden Refah Partisi Doğan Aydal - (Kocaeli)
  8. Bağımsız Adaylar Fevzi Kemal Torun - (Kocaeli)
  9. İYİ Parti Gençay Yıldıztekin - (Kocaeli)
  10. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Hasan Özgüneş - (Kocaeli)
  11. Sol Parti İlkay Deniz Torun Yüce - (Kocaeli)
  12. Demokrasi ve Atılım Partisi İsmail Ensar Baturman - (Kocaeli)
  13. Bağımsız Adaylar İsmail Tunahan - (Kocaeli)
  14. Türkiye İşçi Partisi Mahmut Hakan Koçak - (Kocaeli)
  15. Hür Dava Partisi Mehmet Eşin - (Kocaeli)
  16. Demokrat Parti Mehmet Şamil Devrim - (Kocaeli)
  17. Bağımsız Türkiye Partisi Muharrem Can - (Kocaeli)
  18. Anavatan Partisi Murat Duran - (Kocaeli)
  19. Zafer Partisi Nermin Tol - (Kocaeli)
  20. Saadet Partisi Nurettin Çelik - (Kocaeli)
  21. Yeni Türkiye Partisi Orhan Kaçdı - (Kocaeli)
  22. Vatan Partisi Orhan Kadıoğlu - (Kocaeli)
  23. Demokratik Sol Parti Serap Bilmez - (Kocaeli)
  24. Adalet ve Kalkınma Partisi Tahir Büyükakın - (Kocaeli)
  25. Türkiye Komünist Hareketi Tamer Erik - (Kocaeli)
  26. Halkın Kurtuluş Partisi Tunya Kızıltaş - (Kocaeli)
  27. Memleket Partisi Ünal Karasağız - (Kocaeli)

Oylar tek oy pusulasına mı konulacak?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek.

Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmen, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Kayseri hakkında genel bilgiler

Kocaeli, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Roma, Bizans, Osmanlı İmparatorluğu gibi önemli imparatorlukların izlerini taşır. Özellikle Osmanlı döneminden kalma tarihi yapılar ve antik dönem kalıntıları, şehrin zengin kültürel mirasını oluşturur.

İzmit Saat Kulesi: Osmanlı Sultanı II. Abdülhamid döneminde yapılmış ve şehrin simgelerinden biridir.

Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi: Bölgenin tarih öncesi dönemlerinden günümüze kadar olan eserlerin sergilendiği önemli bir müzedir.

Seka Kağıt Müzesi: Türkiye'nin ilk kağıt fabrikasının bulunduğu alanda kurulan bu müze, kağıt yapım süreci ve tarihi hakkında bilgi sunar.

Doğal Güzellikler ve Turizm

Kocaeli'nin yeşil doğası, özellikle İstanbul gibi yakın büyük şehirlerden gelen ziyaretçiler için popüler bir kaçış noktasıdır.

Kartepe: Kış sporları için tercih edilen bir merkezdir. Kayak ve snowboard gibi aktivitelerin yanı sıra, doğa yürüyüşleri ve manzara izleme imkânları sunar.

Maşukiye: Doğal güzellikleri ve alabalık tesisleri ile ünlüdür. Yeşilin binbir tonunu görebileceğiniz, doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz bir yerdir.

Sapanca Gölü: Kocaeli ve Sakarya arasında yer alan bu göl, etrafındaki konaklama tesisleri, restoranlar ve doğa aktiviteleri ile dikkat çeker.

Ekonomi

Kocaeli, Türkiye'nin en önemli sanayi bölgelerinden biridir. Özellikle Gebze ve Dilovası gibi ilçeler, ağır sanayi ve yüksek teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapar. Otomotiv, petrokimya ve elektronik sektörlerinde faaliyet gösteren birçok ulusal ve uluslararası firma, bölgede önemli yatırımlar yapmıştır.

Kocaeli, tarihi zenginliklerinin, sanayi kapasitesinin ve doğal güzelliklerinin bir arada bulunduğu dinamik bir şehirdir. Hem iş hem de turizm amaçlı ziyaretler için çeşitli imkânlar sunar.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları

Yüksek Seçim Kurulu hangi ilde saat kaçta oy verileceğini açıkladı