Ankara silbaştan

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, seçim sonuçlarına ilişkin Ankara’daki 25 ilçenin tamamı için itirazda bulunacaklarını söyledi.

Osman Özgan Yeni Şafak
Fatih Şahin (Ortada)

Ankara İl Başkanlığı’ndan açıklama yapan Şahin, “Ankara’da 25 ilçemizin 12’sinde yeniden sayım işlemi gerçekleşti. Neticede adayımız Mehmet Özhaseki’nin oyları 1805 arttı. Tabi bu bizim beklentilerimizi karşılamaktan uzak bir sonuç. Ankara İl Seçim Kurulu Başkanlığına yeniden müracaatlarımızı gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla 25 ilçenin 25’ine yeniden müracaatlarımızı gerçekleştirmiş olacağız. Bununla ilgili olarak da hem hukukçu arkadaşlarımız hem de genel merkezde oluşturulmuş olan süreçler devam ediyor” dedi.

TEREDDÜT KALMAYACAK

Maddi hataların her zaman giderilmesi mümkün olan hatalar olduğuna işaret eden Şahin, “12 bin 158 sandıktaki karşılaştırmalı çalışmalarımız devam ediyor. Bizim buradaki amacımız zihinlerdeki soru işaretlerinin ortadan kaldırılmasıdır. Bütün tereddütlerin izole edilmesidir” diye konuştu. Ankara’daki Polatlı, Çubuk, Pursaklar, Altındağ, Gölbaşı, Şereflikoçhisar, Keçiören, Sincan, Bala, Çankaya ve Çamlıdere ilçelerinde oylar yeniden sayıldı.

SON KARAR YSK’NIN

Seçim sonuçlarına ilişkin itirazların il adımını ilçe seçim kurulu oluşturuyor. İtiraz sürecine ilişkin takvime göre, ilçe seçim kurullarının itirazları karara bağlaması için belirlenen tarih dün sona erdi. Bundan sonraki aşamada ise İl Seçim Kurullarına itiraz bulunuyor. Partiler, ilçe seçim kurullarının kararlarına karşı bugün il seçim kurullarına itiraz edebilecek. İkinci değerlendirme mercii olan il seçim kurulları da itirazları yine 2 gün içerisinde yani 6-7 Nisan tarihlerinde sonuçlandıracak. Hem İstanbul hem de Ankara’da ilçe seçim kurullarınca oy sayımı reddedilen ilçelere ilişkin itirazların il seçim kurullarına yapılması bekleniyor. İtirazda üçüncü adım ise Yüksek Seçim Kurulu aşaması olacak. İl seçim kurullarının kararlarına 3 gün içinde yani 8-9-10 Nisan tarihleri arasında YSK’ya itiraz edilebilecek. YSK bu itirazları yine 3 gün içerisinde yani 11-12-13 Nisan tarihleri arasında karar altına alacak.

Daha çok şey değişecek