Tesla’nın oto pilotunu portakalla kandırdı

Bir Tesla kullanıcısı oto pilot güvenlik sistemini bir portakal yardımı ile aşmayı başardı. Her iki dakikada bir direksiyona dokunmasını isteyen oto pilotu direksiyona yerleştirdiği bir portakalla kandıran kullanıcı, bu riskli yöntemi canı sıkıldığı için kullanıyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Tesla'nın oto pilotu daha öncesinde bildiğiniz gibi ölümcül bir kazaya neden olmuştu.

Elektrikli otomotiv devi Tesla, oto pilot teknolojisinde kendini kanıtladı. İlk başlarda bazı aksaklıklar yaşayan firma, kullandığı yapay zeka sayesinde sorunları bir bir atlatmaya başladı. Lakin buna rağmen teknolojisinin henüz tam manası ile hazır olmadığını açıklayan Tesla, aracın kontrolünü tamamen oto pilota bırakmanın doğru olmadığını ifade ediyor.

Buna uyarıya rağmen yine de bazı Tesla kullanıcıları aracı tamam oto pilota teslim ederek hayatlarını riske atmaktan çekinmiyor. Bu durumun önüne geçmek için kullanıcıların direksiyonuna ara ara dokunmaları için yeni bir sistem getiren teknoloji devi, kullanıcılarını her 2 dakikada bir direksiyona dokunmaya mecbur bırakıyor.

Fakat bir Tesla Model S P85D kullanıcısı bu güvenlik önlemini de şaşırtıcı bir şekilde atlatmayı başarıyor. Direksiyona yerleştirdiği bir portakal sayesinde direksiyona 2 dakika bir dokunma derdinden kendini kurtaran adam, aracı tam otomatik pilotta kullanmayı başarıyor. Bir çölde çanın sıkılmasını gerekçe göstererek bu yönteme baş vurduğunu söyleyen Tesla kullanıcısı, daha önce ölümcül bir kaza yaşanmamışcasına hayatını riske atmaya devam ediyor.

Bu tehlikeli yolculuğu aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Tesla'nın otomatik pilotunu portakalla kandıran adam
İki dakikada bir direksiyona elinizi koymanızı isteyen ve uyarı sesi çıkaran güvenlik sisteminden sıkılan adam, çözümü direksiyona sıkıştırdığı portakalda bulmuş. Bu görüntülerin ardından Tesla'dan gelecek açıklama da merak konusu oldu.