İstanbul'da bulunan TOKİ arsaları nerede, hangi ilçede?

İstanbul TOKİ arsa satışı yapılacak ilçeleri vatandaşların gündeminde. TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin ikinci ayağını oluşturan arsa satışları için başvurular 10 Ekim itibariyle başladı. Arsa satışlarında son başvuru tarihi ise 7 Kasım. TOKİ 1 milyon arsa satışı yapılacak il ve ilçeleri tek tek açıkladı. En çok merak edilen il ise İstanbul oldu. TOKİ arsa kontenjanı listesinde hem müstakil hem müşterek olarak merkezde olduğu görünüyor. TOKİ İstanbul Merkez arsa neresi, İstanbul Merkez nerede?” sorularına yanıt aramaya başladı.Peki TOKİ arsaları İstanbul’da hangi ilçelerde? İstanbul’da TOKİ arsaları nerede var? TOKİ Arsa başvuru şartları neler? İşte projenin merak edilenleri...

TOKİ İstanbul arsa satışı nerede?

TOKİ İstanbul arsa satışı olan yerler, başvuruların başlamasıyla birlikte yoğun bir şekilde merak ediliyor. TOKİ İlk Evim Arsa Projesi ile arsa ve iş yeri sahibi olmak isteyenler için başvurular bugün başladı. Proje kapsamında 1 milyon arsa 10 bin iş yeri için başvurular alınacak. TOKİ'nin arsa başvuruları için e-Devlet'te kimlik numarası uygulaması getirildi.

TOKİ arsa başvurusu ne zaman?

Arsa başvurularında e-Devlet üzerinden yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişimi engellememesi için kademeli alınan başvurular kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son hanesi "0" olanlar bugün ve yarın, "2" olanlar 12 Ekim'de, "4" olanlar 13 Ekim'de, 6 olanlar 14 Ekim'de, 8 olanlar ise 15 Ekim'de başvuru yapabilecek. Vatandaşlar 16 Ekim'den itibaren ise herhangi bir sınırlama olmaksızın başvuruda bulunabilecek. Peki TOKİ İstanbul arsaları nereye, nasıl yapılacak? 2022 İstanbul TOKİ kapsamında satılan arsalar nerede ve hangi ilçelerde olacak?

TOKİ arsaları İstanbul’da hangi ilçelerde?

225741946 İSTANBUL MERKEZ İSTANBUL İLİ İLK EVİM MÜSTAKİL ARSA PROJESİ

225742191 İSTANBUL MERKEZ İSTANBUL İLİ İLK EVİM MÜŞTEREK ARSA PROJESİ

Kapsamında 10.10.2022 - 07.11.2022 tarihleri arasında satışa sunulacak 50 bin arsa için başvuru yapılabilecek.

Müstakil ve Müşterek TOKİ arsaları için başvuru bedeli 500 TL olacak.

TOKİ arsa başvuru şartları

• T.C. Vatandaşı olmak.

• 18 yaşını doldurmuş olmak.

• O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya o ilçe nüfusuna kayıtlı olmak (Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak.)

• Aylık Gelir Durumu 16.000 TL'nin altında olması.

• Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına (kat irtifakı tapusu) sahip olmaması şarttır.

• İdaremizce yapılmış uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

TOKİ arsa başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ arsa başvuru bedeli olarak 500 TL olarak açıklandı.

TOKİ konut başvurusu yapan arsaya başvurur mu?

TOKİ kura çekilişinde hem konut hem arsa çıkarsa ne olacak?

HAK SAHİPLİLİĞİ SONRASI TAHSİS SÜRECİ

ÖZGÜN
TOKİ Antalya arsa nerede? TOKİ arsa listesi

ÖZGÜN
TOKİ arsaları nerede? İşte Ankara TOKİ arsa satışı ilçeleri

ÖZGÜN
İzmir'de TOKİ arsa satışı nerelerde yapılacak?

ÖZGÜN
TOKİ hangi ilde arsa satışı olduğunu açıkladı: İl il arsa yerleri