AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
 
spor
Trabzon
işine baktı
Çağdaş ve İbrahim Toraman'ın kırmızı kart gördüğü gerilimli maçta Fatih'in bir şutu da direkten döndü. Bordo-Mavili ekip aldığı 3 puanla zirve yarışını sürdürürken Kartal'ı da ateşe attı.

SPOR YAZARLARI

Turgut Koloğlugil :
Beşiktaş'a çok yazık oluyor
Kamil Anahar :
Altın vuruş
AB ile işimiz zor
AB uzmanları, tam üyelik müzakereleri sürecinde AB taleplerinin iç dengeleri ve Türkiye'nin 'kırmızı çizgileri'ni zorlayabileceği yönünde uyarılarda bulunuyor
AZINLIKLAR SORUNU
AKPM üyesi ve AK Partili Zekeriya Akçam, AB ile müzakere sürecinde Türkiye'nin 'kırmızı çizgileri'ni zorlayan önerilerle karşılaşabileceğini söyledi. Zina tartışmasında olduğu gibi hükümet karşıtlarının AB üzerinden güç kullanabileceğini belirten Akçam, Kürt sorunu ve azınlıklarla ilgili taleplerin de artabileceğini kaydetti.

Gazze'de soykırım
Yüzlerce asker, 200 tank, zırhlı araçlar ve helikopterler eşliğinde, Gazze Şeridi'nin sahil bölgesindeki 9 kilometrekarelik hatta yerleşti. Hat içinde Filistinlilerin yaşadığı Beyt Lahiya ve Beyt Hanun da yer alıyor. Operasyonda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı ise 64 yükseldi.

Cehalet en büyük düşman
29 ülkeden 80'i aşkın bilim adamının katıldığı "7. Bediüzzaman Sempozyumu" başladı. Sempozyuma ABD'den katılan Prof. Dr. Jane Smith'in "İman insanı insan eder. Küfür ise dehşet bir canavar eder" şeklindeki sözleri ve George Marwitch'in Cevşen ile açıklamaları büyük beğeni topladı.

ENFLASYON TEK HANELİ
Eylül ayında toptan eşya fiyatları yüzde 1.85, tüketici fiyatları ise yüzde 0.94 oranında arttı. Eylül ayı itibarıyla yıllık enflasyon ise toptan eşyada yüzde 12.50, tüketicide ise yüzde 10'un altına inerek yüzde 9.0 oldu.

Çiftçi borcunu
pekmezle ödüyor
Erzurum Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçi ortağı üyelerin borçlarını, pekmez satarak ödeme kararı aldı. Uygulama değişik ürünleri de kapsayarak yaygınlaştırılacak.

Yurt dışına sermaye kaçışı durdu
Ekonomik kriz döneminde yılda 1.5 milyar dolarlar seviyesine yükselen Türkiye'den sermaye kaçışı, istikrarın sağlanmasıyla birlikte durdu.

İslami endeks Koç Grubu'nu memnun etti
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Dow Jones'un İslami endeksinde üç şirketlerinin bulunmasının, ne kadar doğru bir yolda olduklarını ve çalışmalarının ne kadar iyi olduğunu gösterdiğini söyledi.

 
Erdoğan: AB, Türkiye ile dünyanın sigortası olur
Almanya Başbakanı Schröder ile biraraya gelen Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin katılmasının AB'ye kazandıracağı çok büyük önem var. İnanıyorum ki barışın küreselleştiği bir dünyanın en önemli sigortası o zaman AB olacaktır'' dedi.
Kerkük için Brüksel modeli
Tüm etnik grupların Kerkük için ortak plan üzerinde anlaşmaları gerektiğini belirten Talabani, "Kerkük'te Brüksel türü bir yapılanma sağlanmalıdır" dedi.
Hüsnü Mahalli'nin yazı dizisi

Newsweek kapak yaptı
Amerikan Newsweek dergisinin uluslararası baskısında Başbakan Erdoğan, "Muhafazakar bir Müslüman, Türkiye'yi nasıl Avrupa'nın kapısına getirdi?" başlığıyla kapak oldu.
Gül: Diyalog için her
fırsatı kullanacağız

Dışişleri Bakanı Gül, "Türkiye'nin diyalog için fırsatları kullanmaya devam edeceğini" bildirdi.
70 bin imama hafta
sonu izni geliyor

Hükümet ile memur sendikaları arasında yapılan toplu görüşmelerde imamlara hafta sonu izni verilmesi konusunda mutabakat sağlandı. Yaklaşık 70 bin imam ve müezzin hafta sonu izni kullanamıyor.
4 Ekim 2004
Pazartesi

PİYASALAR


HAVA DURUMU

Kronik Medya

  mutlaka kazanazaksınız...  
Y A Z A R L A R
Ahmet Taşgetiren : Kürşat Bumin :
Ömer de kim? Sakin sakin tartışalım (3)
Yalçın Akdoğan : Dr. Hüsnü Mahalli :
Saygı Köprüleri Ödülü Çıkan çatışmada!..
Ahmet Kekeç : Taha Kıvanç :
İbn-i Haldun ne diyor? İstersek oluyor...
Bayram Başaran : Tahsin Sınav :
Çavuşesku'nun mirası
Vefa Küçük'e kısmetmiş...
Başarıya inanmak
Yusuf Kaplan : Sami Hocaoğlu :
Medeniyet iddiası Tasavvurda kaybetmek
Koray Düzgören : Şamil Tayyar :
Müzakerelerin başlaması
şeffaflığı da sağlayabilse (keşke!)
Karşıyaka Mezarlığı, ANAP ve AK Parti
Cevdet Akçalı : İhsan Deniz :
Oldu da ne oldu? Bir antoloji daha:
'Yüz Yıllık Türk Şiir Atlası'
Bekir Hazar :
Başımıza gökten Petrus yağacak...
 
Mesaj Formu | Abone Formu | Künye
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED