Kanada: Suriye'de felaketin nedeni Esed rejimdir

Yeni Şafak
19:33, 29/06/2018, CumaG: Güncelleme: 19:43, 29/06/2018, Cuma
AA
Kanada: Suriye'de felaketin nedeni Esed rejimdir
Arşiv:Kanada Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de yaşanan felaketin sorumlularının Esed rejimi ile onun müttefikleri olduğunu açıkladı

Kanada Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de yaşanan felaketin ve olayların sorumlularını Esed rejimi ve onun müttefikleri olduğu açıklamasını yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kanada, güneybatı Suriye'deki durumdan çok ciddi endişe duyuyor. Esed rejimi ve müttefikleri, on binlerce insanın yerinden edilmesi de dahil olmak üzere siviller üzerinde felakete neden oluyor" ifadelerine yer verildi.

Kanada Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de yaşanan felaketin sorumlularının Esed rejimi ile onun müttefikleri olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Suriye'nin güneybatısında hastaneler ve sivillere yönelik saldırılar kınandı.

Açıklamada, "Kanada, güneybatı Suriye'deki durumdan çok ciddi endişe duyuyor. Esed rejimi ve müttefikleri, on binlerce insanın yerinden edilmesi de dahil olmak üzere siviller üzerinde felakete neden oluyor." ifadeleri kullanıldı.

Suriye rejiminden, şiddeti derhal sona erdirmesi istenen açıklamada, "Çatışmanın tüm taraflarının, uluslararası insani hukuk çerçevesinde yükümlülüklerini yerine getirmesini istiyoruz." denildi.

  • Açıklamada, Rusya'nın da taahhütlerini yerine getirmesi istenerek, "Kanada, savaş suçları ve Suriye'deki insanlığa karşı işlenen suçlardan sorumlu olanlar için hesap vermeleri talebini tekrarlıyor." vurgusu yapıldı.

Uluslararası kaynakların paylaştığı bilgiye göre, rejim güçlerinin önceki gün, ülkenin güneybatısındaki Dera'nın Misrefe beldesine düzenlediği hava saldırısında en az 20 sivil hayatını kaybetmişti. Dera ve Kuneytra illeri, Astana süreci garantörleri Türkiye, İran ve Rusya'nın Mayıs 2017'de oluşturduğu 4 gerginliği azaltma bölgesinden biriydi. Rusya, ABD ve Ürdün, 2 ay sonra Dera ve Kuneytra'yı özel bir anlaşma kapsamına almış, ABD de bölgede desteklediği muhaliflere yardımlarını kesmişti.

ABD'nin tüm uyarılarına rağmen rejim ve destekçisi İran, ülkenin orta kesimindeki kazanımlarından sonra güneyi de ele geçirmek için 20 Haziran'da Dera'ya operasyon başlatmıştı.

Birleşmiş Milletler önceki gün, Dera ilinde 750 bin kişinin hayatının tehlikede olduğu, 45 bin kişinin yerinden edildiği uyarısında bulunmuştu.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026