|

Pakistan’dan Türkçe teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Pakistan seçimlerinin galibi Pakistan Adalet Hareketi (PTI) lideri İmran Han’ı arayarak tebrik etmesi ülkede sevinçle karşılandı. PTI’ın resmi twitter hesabı “PTIoffcial” üzerinden Türkçe olarak “İmran Han da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyarlılığından dolayı teşekkür etti” denildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:45 - 2/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Pakistan Adalet Hareketi (PTI) lideri İmran Han
Pakistan Adalet Hareketi (PTI) lideri İmran Han

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Pakistan'da federal meclis seçimlerinin galibi Pakistan Adalet Hareketi (PTI) lideri İmran Han'ı arayarak tebrik etmesi büyük heyecan ve sevinçle karşılandı.


Erdoğan'ın İmran Han'a telefonu sonrası, PTI'nın resmi twitter hesabı "PTIoffcial" üzerinden 3 farklı Türkçe paylaşım yapılarak şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmran Han’ı telefonla arayarak tebrik etti", "Türkiye-Pakistan ilişkilerini daha da geliştirmenin önemini vurguladı", "İmran Han da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyarlılığından dolayı teşekkür etti." Yapılan paylaşımlar yüzlerce defa paylaşılıp beğenilirken, Pakistanlı kullanıcılar yine Türkçe cevaplar yazarak Türkiye'ye sevgilerini iletti. PTI, Pakistan'da 25 Temmuz'da yapılan federal ve eyalet meclisleri seçimlerinde Pakistan Ulusal Meclisinde 116 sandalye kazanmış ve 4 eyaletten 1'ini almıştı.

#Pakistan
#Türkiye
6 yıl önce