|

Bakan Elvan duyurdu: KDV oran indirimleri iki ay daha uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, salgından olumsuz etkilenen sektörleri desteklemek amacıyla; konaklama, yeme-içme, ulaşım, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde son bir yıldır uygulanan KDV oran indirimlerinin süresinin iki ay daha uzatıldığını açıkladı. Bakan ayrıca, ters dolarizasyonu desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Türk Lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresini Eylül ayı sonuna kadar uzatıyoruz." dedi.

20:53 - 29/07/2021 Perşembe
Güncelleme: 22:43 - 29/07/2021 Perşembe
DHA
Arşiv
Arşiv

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen sektörleri desteklemek amacıyla konaklama, yeme-içme, ulaşım, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uygulanan KDV oranı indirimlerinin süresini 2 ay daha uzattıklarını bildirdi.

Elvan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Salgından olumsuz etkilenen sektörlerimizi desteklemek amacıyla konaklama, yeme-içme, ulaşım, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uyguladığımız KDV oranı indirimlerinin süresini 2 ay daha uzatıyoruz. Esnafımıza, vatandaşlarımıza hayırlı olsun."

Türk Lirası mevzuatlarındaki stopaj indirimleri de uzatıldı: Ters dolarizasyonu desteklemeye devam edeceğiz

Bakan ayrıca, Türk Lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresinin eylül ayı sonuna kadar uzatıldığını belirtti. Bakan paylaşımında,
"Böylece Türk Lirası mevduatların cazibesini artırmaya ve ters dolarizasyonu desteklemeye devam edeceğiz."
ifadelerini kullandı.

#Lütfi Elvan
#Hazine ve Maliye Bakanı
#KDV
3 yıl önce