|

İşadamına silahlı saldırı

Tek Rumeli TV ve Baykal Holding Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal, dün İstanbul''da silahlı saldırıya uğradı. Ayaklarından kurşunlanan Baykal ile yanında bulunan bir kişi kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı

Oktay Yıldırım
00:00 - 11/06/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:59 - 10/06/2014 Salı
Yeni Şafak
İşadamına silahlı saldırı
İşadamına silahlı saldırı

Gaziosmanpaşa''daki silahlı saldırıya uğrayan Tek Rumeli TV ve Baykal Holding Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal ile yanındaki bir kişi bacaklarından yaralandı. Alınan bilgiye göre olay, dün saat 10.00 sıralarında Sarıgöl Mahallesi Ordu Caddesi üzerinde meydana geldi. Şoförü Erkan Sungur''un kullandığı otomobille, şirketin teknik ve idari müdürü Gaziosmanpaşa eski Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Verdi ile birlikte ofisine giden Tek Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Atilla Baykal, araçtan inmeye çalıştıkları sırada silahlı saldırıya uğradı. Yanlarına yanaşan bir otomobilden inen 2 kişi, silahlarını çekerek Baykal ile yanındakilere kurşun yağdırdı. İşadamı ile Verdi, bacaklarına isabet eden kurşunlarla yaralanırken, şoför Erkan Sungur ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Saldırganlar yaya olarak kaçarken, yaralanan Atilla Baykal ile Yavuz Verdi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Baykal ile Verdi''nin durumlarının iyi olduğu bildirildi. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler, çevredeki tüm güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek, saldırıyı gerçekleştirenlerin eşgalini belirledi. Kaçan zanlıların yakalanmasi için geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Polis yetkilileri, işadamının bir süredir tehdit edildiği ve saldırıyı bu kişilerin gerçekleştirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Kurşun yağmuruna tuttular

İşadamı Atilla Baykal, şoförünün kullandığı 34 HB 679 plakalı Mercedes marka otomobilinden inmek için hazırlandığı sırada yanına yaklaşan 2 kişinin saldırısına uğradı. Silahlarını çeken saldırganlar, Baykal ile yanındakilere kurşun yağdırdı. Otomobilin delik deşik olduğu saldırıda Baykal ile Yavuz Verdi bacaklarından yaralandı. Polis, uzman ekipler gelene kadar aracın yanına hiç kimseyi yaklaştırmadı.

10 yıl önce