Konyalılar hızlı treni çok sevdi

İdris Gül
00:00, 11/09/2011, PazarG: Güncelleme: 17:48, 11/09/2011, Pazar
Yeni Şafak
Konyalılar hızlı treni çok sevdi
Konyalılar hızlı treni çok sevdi

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-Konya YHT hattında Ramazan Bayramı tatili süresince ücretsiz olan biletlerin kısa sürede tükendiğini söyledi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, normal tarife üzerinden yolcu taşınmaya başlanan Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki seferlerin yüzde 100 dolulukla yapıldığını belirterek, bu duruma çok sevindiğini söyledi. Karaman, Ankara-Konya YHT hattında Ramazan Bayramı tatili süresince ücretsiz olan biletlerin kısa sürede tükendiğini söyledi. Daha sonraki günlerde biletlerin 10 liradan satılmasına yönelik promosyon uygulaması bulunduğunu anımsatan Karaman, 'Ankara-Konya arasında şimdi tam 25 lira, öğrenciye 20 lira olan biletlerle de dolu gidiyoruz. Bu demektir ki Türkiye, Yüksek Hızlı Tren'i yeniden sevdi. Zaten Eskişehir'de çok sevilmişti. Konyalılar daha çok sevdi diyebiliriz. Bugün arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık. Fiyatlara acaba Konyalılar, Ankaralılar, Konya veya Ankara'ya giden yolcularımız nasıl bir tepki verecek, diye konuştuk. Seferler yüzde 100 dolu olunca çok sevindik. Çok kısa zamanda inşallah seferleri de artırmayı planlıyoruz' diye konuştu. İki il arasında ilk etapta sistem işleyişini test edebilmek için 4 gidiş 4 geliş sefer düzenlendiğini belirten Karaman, 'Hedefimiz saat başı Konya'ya Yüksek Hızlı Tren'i çalıştırmak. O da biraz yolculuklara da bağlı tabii, altyapıdaki sistemi tamamlamaya da bağlı. Hakikaten yolcularımızın memnuniyeti çerçevesinde daha da artıracağız' dedi.


TÜRKMENOĞLU: BEN DE HEYECANLIYIM

Karaman, Ankara-Konya YHT hattındaki sefer yapan bazı trenlerin gelecek aydan itibaren Polatlı'da da durmaya başlayacağını bildirdi. Ankara-Konya hattının en kısa sürede ve en ucuz tamamlanan YHT hattı olduğunu kaydeden Karaman, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın hattın tamamlanması konusunda büyük destek verdiğini dile getirdi. YHT ile Konya'ya ilk kez seyahat eden AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, memleketine trenle gidebilmenin büyük bir keyif olduğunu dile getirdi.

Türkmenoğlu, YHT'nin önemli bir hizmet olduğuna işaret ederek, 'Ben de heyecanlıyım şu anda. İlk kez gidip geleceğim Konya'ya hızlı trenle' diye konuştu.




Başlıklar :
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026