AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Terörsüz Türkiye mesajı: '2 yıllık sürecin en önemli aşamasına gelinmiş oldu'
16:11, 05/08/2026, ÇarşambaG: Güncelleme: 17:21, 05/08/2026, Çarşamba
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Terörsüz Türkiye" sürecinde kritik bir aşamaya gelindiğini belirterek, hazırlanan çerçeve yasanın PKK/KCK'nın tüm uzantılarıyla birlikte sona ermesini hedeflediğini söyledi. Sürecin şeffaf yürütüldüğünü vurgulayan Çelik, silahların bırakılmasıyla Türkiye'de "yeni bir iklimin" oluşacağını ifade etti.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi. Sürecin en kritik aşamasına ulaşıldığını belirten Çelik, hazırlanan çerçeve yasanın terör örgütü PKK/KCK'nın tüm uzantılarıyla birlikte tamamen gündemden çıkarılmasını hedeflediğini söyledi.
Silahların bırakılmasının Türkiye için yeni bir dönemin kapısını aralayacağını ifade eden Çelik, "Türkiye'nin üçüncü bir göze ihtiyacı yok. Milli göz, 86 milyon vatandaşımızın tamamıdır." dedi.
Ömer Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar:
Öncelikle Yüksek Askeri Şura kararları hayata geçti. Görev yapan ve görevden ayrılan komutanlarımıza teşekkür ediyoruz. Kadın general sayısı artıyor. Bu da son derece sevindirici. Kadınlarımızın da bu yüksek rütbelerde bulunmasının Cumhuriyetimizin kazanımları açısından değerli olduğunun altını çizmek isterim.
Sayın Cumhurbaşkanımız Terörsüz Türkiye sürecini başarıya ulaştırmak için ortaya konulan çalışmaları ilgili talimatları verdiler. 2 yıllık sürecin en önemli aşamasına gelinmiş oldu.
Coğrafyamız tehditlerle dolu bir coğrafya. Ülkemiz yoğun tehditlerle karşı karşıya kalıyor.
DÜNYANIN BÜTÜN DİKİŞLERİ SÖKÜLMEKTEDİR
Kahraman şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin sayesinde engellendi. Terörsüz Türkiye için çok emek sarf edildi. Çok çalışma yapıldı. Yaptığımız çalışmaların sayısını unuttuk. Çok yoğun bir şekilde buna emek harcadık. Terörsüz Türkiye hedefi etrafımızdaki gelişmeleri çok yakından incelediğimizde esasında Türkiye'nin köklü devlet aklının siyaset aklının milletimizin değerlerinin bir neticesi olarak ortaya çıktı. Son 10 yıla odaklandığımızda kuralsız bir dünya düzenine geçilmiş, dünyanın bütün dikişleri sökülmektedir.
AK PARTİ'DE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARIN SAYISINI UNUTTUK
Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge süreci için gerçekten çok emek sarf edildi. Kuşkusuz pek çok çalışma yapıldı. Biz artık AK Parti'de yaptığımız çalışmaların sayısını unuttuk. Yani yüzlerce kere toplanmışızdır. Sabah erken saatlerden gece geç saatlere kadar bütün arkadaşlarımızla birlikte kurduğumuz heyetle çok yoğun bir şekilde buna emek ve mesai harcadık.
Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge hedefi, etrafımızdaki gelişmeleri çok iyi izlediğimizde, yakın bölgemizde emperyalistlerin ve siyonistlerin hangi kirli planları, bölgeyi parçalamaya dönük ve bölge insanlarını birbirine düşürmeye dönük hangi şer şebekelerini devreye soktuğunu düşündüğümüzde, Türkiye Cumhuriyeti'nin köklü devlet aklının bugün siyasette, Meclis'te ve diğer alanlarda tecelli eden siyaset aklının, milletimizin değerlerinin, irfanının ve basiretinin bir neticesi olarak ortaya çıktı.
"Yumruk yumruğa gelmemizi isteyenlere karşı kol kolayız"
Silahlı tehdidin ve terör örgütünün gündemden çıkmasıdır. Türkiye uzun zamandır bununla mücadele etmiştir. Bu yasa PKK/KCK'nın sona ermesini hedefliyor. Son derece güvence veren bir çerçeve yasa ortaya çıkmıştır. Terör örgütünün bütün Avrupa'da sona ermesi yük olması bu süreç başarıya ulaştığında çıkacaktır.
Terör örgütleri birer yüktür. Bu da son derece doğaldır. Demokratik ülkeler bunu daha çok yaşarlar.
YENİ BİR İKLİM OLUŞACAK
Silahların bırakılması sürecinin başlaması, yani terör örgütünün gündemden çıkması geleceğimiz açısından yepyeni bir sayfanın açılmasına imkan verecektir. Yeni bir dalga, yeni bir iklim oluşacaktır. Bunun yansımaları çok pozitif olacaktır.
ARAP BAHARI ZAMANINDA BİZ UYARMIŞTIK
Arap Baharı'ndan başlayarak bu dalgalara karşı Türkiye, bu dalgaların geldiğini görerek çok büyük çalışmalar yaptı. Bunların uzun bir tarihi var. Zaman zaman size bahsediyorum. Ama o zaman da mesela Arap Baharı zamanında halkların bazı ülkelerdeki meşru tepkilerini, o devletlerin kurumlarını yok edecek ve o devletlerin devlet kapasitesini ortadan kaldıracak şekilde yönlendirdiler. O zaman da biz uyarımızı yapmıştık. Bölgede buna karşı yeni bir kardeşlik siyaseti atağı başlatmıştık. Onun sabote edilmesi için de çeşitli güçler, büyük güçler devreye girmişti. İstihbarat örgütleri doğrudan vekâlet savaşlarını terör örgütleri yoluyla devreye sokmuştu.
SÜNNİ'Yİ ALEVİ'YE ALEVİ'Yİ Şİİ'YE DÜŞÜRMEK İSTEDİLER
Son 3-5 yıla baktığımızda çok daha sert bir dalganın bütün bölgeyi altüst etmek istediğini görüyoruz. Etnik ve dini temelde, mikro düzeyde herkesi birbirine düşürmek isteyen, Sünni'yi Alevi'ye, Alevi'yi Şii'ye, Şii'yi Nusayri'ye, Nusayri'yi Dürzi'ye, Dürzi'yi Keldani'ye ve Ezidi'ye düşürmek isteyen böylesine kötü bir planın devreye sokulduğunu görmüştük. Ama günün sonunda şu oldu. Yine terör örgütleri üzerinden yükseltilen bütün bu dalgalar, bölge halklarının daha çok acı çekmesine yol açtı. Türk, Kürt, Arap acı çekti. Sünni, Şii acı çekti. Ezidi, Keldani acı çekti. Tüm bunların içerisinde aslında bölge, kendi iradesini özgün şartlarıyla ortaya koyamamanın büyük bedellerini ödedi.
ESAS MESELE SİLAHLI TEHDİDİN VE TERÖR ÖRGÜTÜNÜN GÜNDEMDEN ÇIKMASI
Bütün bu çalışmalar yapılırken esas mesele, silahlı tehdidin ve terör örgütünün gündemden çıkmasıdır. Türkiye çok uzun zamandır silahlı terör örgütünün tehdidiyle karşı karşıyadır. Buna karşı mücadele etmiştir. Kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin eşsiz fedakârlıklarıyla bu terörün ve terörün arkasındaki siyasi projelerin hedefine ulaşması engellenmiştir. Bugün gelinen noktada yapılan yasal düzenleme, PKK/KCK terör örgütünün Türkiye'deki, Suriye'deki, Irak'taki, İran'daki ve Avrupa'daki legal ve illegal bütün unsur, şube ve uzantılarıyla birlikte gündemden çıkmasını ve sona ermesini hedeflemektedir. Bu son derece açık bir şekilde şimdiye kadar ifade edilmiştir. Bundan sonrasında da takip edilecek husus budur.
Dünyaya 'Kendi sorunumuzu çözeriz' mesajını verdik.
Cumhurbaşkanımız her toplantımızda Terörsüz Türkiye konusundaki hassasiyetini söylemiştir, devlet kurumlarına talimatlarını vermiştir. Cumhurbaşkanımız olası sabotajlar için net uyarı yaptı. Heyet olarak sürecin her aşamasında kendisine bilgi verdik talimatları aldık. Bu sürecin yolundan çıkmaması için mesaisinin büyük bir bölümünü ayırdı. Milletimiz her şeyin karar vericisidir. Türkiye'nin 3. göze ihtiyacı yok. Milli göz, 86 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Türkiye'de herkes birinci sınıf vatandaştır. Süreç, vatandaşlarımızın gözü önünde şeffaf ilerledi.
DEM Parti'den CHP'den ve diğer partilerden sürecin yapımı için bütün milletvekillerimizin çok büyük katkıları oldu. Bütün bu destek bunu oturttu. Yürüyeceğimiz yol budur. Silahlı Terör Örgütünün ortadan kalkması ile birlikte Türkiye kardeşlik, tarihdaşlık ile yürüyecektir. Bu tarih hepimizin tarihidir.''

Gündem
MHP'den İYİ Parti'ye 'süreç yasası' tepkisi: Aklınca FETÖ'nün affı için pazarlık yürütme niyetinde

Gündem
AK Parti'li Güler: Çerçeve yasa teklifimizi 360'a yakın imzayla Meclis'e sunduk

Gündem
Çerçeve yasada son söz Meclis'te: İşte 12 maddelik kanun teklifinin detayları
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.