|

Galaxy S7: Detaylar netleşiyor

Android dünyasının en çok beklenen bir sonraki amiral gemisi Galaxy S7'ye yönelik detaylar giderek netlik kazanıyor.

Yeni Şafak ve
15:40 - 14/09/2015 الإثنين
Güncelleme: 16:45 - 14/09/2015 الإثنين
Yeni Şafak

Mobil dünyada gelişmeler her zaman olduğu gibi ışık hızıyla yenilenmeyi sürdürüyor. Daha pek çok kullanıcı Note 5 yahut Edge+ gibi modellerden yeni yeni haberdar olsa da, Android dünyasının en çok beklenen bir sonraki amiral gemisi Galaxy S7'ye yönelik detaylar da giderek netlik kazanıyor. Gerçi netlik kazanıyor dediğimize de bakmayın çünkü birazdan okuyacağınız gibi aslında yeni öğrendiğimiz har yeni bilgi işleri biraz daha karışık hale getiriyor.



Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta, Galaxy S7'nin ilk test sonucunu paylaşmış ve modelin muhtemelen nihai aşamada iki farklı versiyonla geleceğini söylemiştik. Versiyonlardan birisi Qualcomm'un Snapdragon 820 yongaseti ile diğeri ise Samsung'un kendi üretimi olan Exynos yongaseti ile gelecekti. Henüz Samsung'un neden böyle bir strateji güdeceği hakkında resmi bir bilgi olmasa da tahminimiz geçmişte olduğu gibi kendi üretim bantlarının büyük bir çoğunluğunu Apple'ın iPhone'larına ayıracağından tedarik sıkıntısı yaşamamak için Qualcomm'un geniş üretim bantlarından da yararlanmak istemesi.



Bununla birlikte Galaxy S7'den gelen

Samsung'un modelin Exynos versiyonunu da iki farklı modele ayırdığını gördük. Aralarındaki fark birisisin LTE destekli oluşu. (Lucky LTE'li test sonucu). Ama daha da önemlisi bu versiyon 4GB RAM ile gelirken, standart versiyonda 3GB RAM olması. Keza bu versiyonda kullanılan yongasetinin hızı 1.5GHz iken diğerinde 1.38GHz. Haliyle bu fark gördüğümüz gibi skora yansımış.







Ama bizi asıl kuşkulandıran konu şu ki, eğer Galaxy S7'nin Exynos versiyonu nihai aşamada bu yongasetiyle gelirse performans açısından muadillerinden net biçimde geride kalacak.

zaten bildiğimiz gibi 10 çekirdekli Helio X20 ile geliyor ve aldığı skorlar belirgin biçimde üstün. Keza

ile güçlendirilen

sahip. Diğer taraftan yine gördüğümüz kadarıyla

da bu versiyondan daha kaslı bir yapıda.



Görülen o ki Samsung, Galaxy S7'de de Note 3'te yaptığı bölgesel modellemenin (N900, N9000,N9005) bir benzerini daha hayata geçirecek ki hatırlarsak Snapdragon 800 ile gelen N9005 versiyonu ülkemizde satılan N9000'lerden performans açısından daha iyi olmasının yanında, hızlı şarj desteği ve daha optimize batarya kullanımı gibi taraflarıyla da üstündü. 4G desteği de cabası...




Ne diyelim, Samsung inşallah S7 ile birlikte de benzer bir olumsuz sürpriz yapmaz bize.





#samsung
#android
#akıllı telefon
#galaxy s7
٪d سنوات قبل