|

Başbakan'ın otağı Topkapı'ya taşındı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından bu yıl hediye edilen Kazak Çadırı Türk ve Kazak halkların ortak kullanımına açılması için Topkapı'daki komplekse taşındı.

Murat Palavar
00:00 - 7/07/2011 Perşembe
Güncelleme: 23:40 - 6/07/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan'ın otağı Topkapı'ya taşındı
Başbakan'ın otağı Topkapı'ya taşındı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendisinne hediye edilen Kazak Çadırı'nı Topkapı'da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'ye ait Kültür Evleri kompleksine bağışladı. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından bu yıl hediye edilen Kazak Çadırı ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar'da bulunan evinin bahçesine kuruldu. Çadır daha sonra Türk ve Kazak halkların ortak kullanımına açılması için Topkapı'daki komplekse taşındı. Muhafaza edilmesi sıkıntılı olduğu için taşınma kararı verilen çadır için hummalı bir taşınma işlemi gerçekleştirildi. Kamyonla taşınan çadır için tam 6 kişi çalıştı. Kazak çadırını kurması için aynı ekipte 3 Kazak Türk vatandaşları çalıştı. Çadırın kullanıma açılması ile Başbakan Erdoğan Türk Kazak halklarının kültür sanat gibi aktiviteler ile biraraya gelebileceği bir alanı kamoyuna açmış oldu.

50 KİŞİLİK OTAĞ

Kazak Çadırı, Kültür evlerinin hemen yanına kuruldu. İstanbulluların ve Kazak halkının ortak kullanımına açılacak olan çadırın zeminine laminat yapılacak. 6 kanatlı çadır rahatlıkla 50 kişiyi alabiliyor. Saf keçi yününden yapılan çadırın iç kısımlarının kenarlarına ise sedirler yerleştirilecek. İç kısımlara ayrıca Kazak kültürünü anlatan geleneksel örtülerin işleneceği çadır için özel bir açılış programı da düzenlenecek. Öte yandan çadırın keçi kılından olamsı ve kargaların keçi kılını didiklemesi yüzünden karfalara karşı da önlem alındı.



13 yıl önce