Kabe’de cuma: Mescid-i Haram’a yıllar sonra tekrar kavuşmanın sevinci

Kovid-19 nedeniyle 2 yıl hac yapılamayan Mekke yine coşkulu. Mescid-i Haram’a kavuşmanın sevincini yaşayan farklı ırklardan bir milyona yakın Müslüman cuma günü Kabe’yi tavaf etti.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Kabe

Kovid-19 tedbirleri kapsamında 2 yıl boyunca gerçekleştirilemeyen hac ibadeti bu yıl tekrar başladı. Hacılar, cuma namazını kılmak için Suudi Arabistan’ın Mekke kentine akın etti. Mescid-i Haram’a yıllar sonra tekrar kavuşmanın sevincini yaşayan farklı ırklardan yaklaşık bir milyon Müslüman, Kabe’yi tavaf etti. Salgın sonrasında bir milyon kişinin hac ibadetini yapması bekleniyor.

Kabe-i Muazzama'da 24 saat temizlik aralıksız devam ediyor
Her yıl milyonlarca Müslüman'ın hac ve umre için ziyaret ettiği Kabe-i Muazzama'da temizlik çalışmaları, hac dolayısıyla artan kalabalığa rağmen 24 saat aralıksız devam ediyor. Hac günlerinin yaklaşmasıyla Kabe'de ziyaretler yoğunlaştı. Binlerce Müslüman, Allah'ın emrini yerine getirmek ve İslam peygamberinin izinde olduğunu ifade etmek için Mekke'ye akın ediyor. Günün her saatinin tıklım tıklım dolu olduğu tavaf alanı ve Mescid-i Haram, hacı adaylarının bu kutsal vazifeyi daha sağlıklı bir ortamda yapabilmeleri için sürekli temiz tutuluyor. Kabe'nin temizlik işlerinde ağırlıklı olarak Pakistan, Bangladeş veya Hindistanlı Müslümanlar çalışıyor. Yüzlerce temizlik işçisinin 24 saat boyunca vardiyalar halinde çalıştığı Kabe'de temizlik işleri, hiç aksatılmadan yerine getiriliyor. Mekke'de Mescid-i Haram'ın temizliği profesyonel şekilde yapılıyor. Temizlik sırasında en çok üzerinde durulan husus ise ibadetlerin aksamaması.