Heyecanlandıran doğal gaz iddiası: Bir trilyon metreküpün üzerinde!

Türkiye'nin Karadeniz'deki 320 milyar metreküplük tarihi doğal gaz keşfi sonrası bölgeden yeni müjdelerin gelebileceğine ilişkin sinyaller verilirken ortaya atılan bir iddia ise heyecana yol açtı. Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfinin 1 trilyon metreküpün üzerinde olduğu öne sürülürken, bahsedilen oranda bir keşif olması halinde Türkiye'nin 10 yıl içinde net enerji ihracatçısı bir ülkeye dönüşebileceğine de vurgu yapıldı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Karadeniz'deki doğal gaz keşfinin 1 trilyon metreküpün üzerinde olduğu iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Ağustos'ta açıklanan doğal gaz müjdesinin ardından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Karadeniz'de 320 milyar metreküp olarak keşfedilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdenin detaylarını açıklamadan önce yabancı kaynaklarda 800 milyar metreküp olarak ifade edilen doğal gaz keşfinin 1 trilyon metreküpün üzerinde olduğu öne sürüldü.

Petrol ve doğal gazda kritik adım: Türkiye ile Libya görüşmelere başladı

DAHA FAZLA GAZ TUTACAK KATMAN OLDUĞU AÇIKLANMIŞTI

straturka.com'da yer alan haberde söz konusu iddia Türkiye'den ismini vermeyen yetkililere dayandırılırken, Karadeniz'deki doğal gaz keşfi sonrasında bakanlıklardan peş peşe yapılan açıklamalara da yer verilerek iddia güçlendirildi.

Haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın keşfe dair detayları kademeli olarak açıklamayı planladığına da vurgu yapıldı.

320 milyar metreküplük keşfin ardından Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalarda mevcut gaz yatağının altında daha fazla kaynak tutabilecek üç katman daha olduğu belirtilmişti.

Tarihi keşif sonrası doğal gaz faturalarına çifte indirim gelecek

TÜRKİYE ENERJİ İHRACATÇISI OLABİLİR

Haberde, Türkiye'nin şu anda açıklanan doğal gaz keşfinin ülkeyi gelecekte 21 milyar dolarlık ithalata kadar kurtarabileceğini ortaya koyduğuna da yer verilirken,keşfedilen oranın bahsedildiği 1 trilyon metreküpün üzerinde olması halinde Türkiye'nin on yıl içinde net enerji ihracatçısı bir ülkeye dönüşebileceğine de vurgu yapıldı.

  • Ekonomistler, Tuna-1 lokasyonunun gelişimi başlar başlamaz, yatırımcıların Lira'nın geleceğini satın almaya başlayacaklarını ve bunun da biraz istikrar ve Lira'nın değer kazanmasını sağlayacağını söylüyor.

90 günlük süre doldu: Türkiye 7 bölgede petrol aramaya başlayacak

Türkiye ters köşe yaptı: Ruslar'ın fiyat indirmekten başka şansı yok!​
Doğal gazda dengeler değişiyor. Rusya'nın en fazla gaz ihraç ettiği ülkelerden biri olan Türkiye, son yıllarda alım oranında ciddi düşüşler gerçekleştiriyor. Öyle ki, Rus gazındaki yüksek fiyattan dolayı alternatif ülkelere yönelinilirken, mart ayında düşüş oranı ise yüzde 70'i aştı. Türkiye'nin doğal gaz tedariğinde uzun süre açık ara birinci olan Rusya'nın zirveyi 4 ülkeye kaptırmasını yorumlayan uzmanlar ise; değişen dengelerin Rus tarafını indirime zorlayacağının altını çiziyor.