Aday belirlemede çok yönlü araştırma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından mart ayında başlatılan ve 30 büyükşehrin röntgenini çeken “Şehrim 2023” projesi ile 6 ayda 84 binden fazla kişiye ulaşıldı.

Fazlı Şahan Yeni Şafak
2019’daki yerel seçimler için önemli bir veri tabanı oluşturuldu.

Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan tarafından yürütülen proje kapsamında otobüsle meydanları, sokakları ve caddeleri gezerek halkın beklenti, talep ve önerileri dinlenirken, 2019’daki yerel seçimler için de önemli bir veri tabanı oluşturuldu.

ŞEHİRLER TARANDI

Proje çerçevesinde şehirlerin kapsamlı bir taraması yapıldı. Şehirlerin ihtiyaçları, halkın beklentileri belirlendi. Çalışma AK Parti belediyelerle sınırlı tutulmayıp diğer partilerin yönetimlerinde olan belediyeler de eklendi. Şehire uzmanlar gönderilirken, şehir plancısı, çevre mühendisi, kentsel tasarımcı ve mimarlardan oluşan ekiplerle analizler gerçekleştirilerek şehirler tek tek masaya yatırdı. Projeyi tamamlayan başkanlık, raporların hazırlanmasının ardından sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak. Çıkan sonuca göre şehirlerin ihtiyacına yönelik projelerin de belirlenmesi beklenirken; aday belirlenme sürecinde de bu proje dikkate alınacak. Özellikle aday olacak mevcut belediye başkanlarının önümüzdeki dönemde de devam edip etmemesi noktasında yaptıkları çalışmalar üzerinden değerlendirmeler yapılacak. Hem diğer başkanlıkların hazırladığı anket çalışmaları ve saha araştırmaları hem de “Şehrim 2023” projesi sonucunda AK Parti, belediye başkan adaylarını belirleyecek. Proje yerel seçim kampanyalarının belirlenmesinde kaynak oluştururken; yeni belediye başkanının şehre dair vizyonunu da ortaya koyacak.