Aile İçi Şiddet Hattı bloke edildi iddiasına yalanlama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Alo 183 Aile İçi Şiddet Hattı'nın bloke edildiği iddialarına "asılsız" ve "gerçek dışı" olduğunu açıkladı.

Haber Merkezi IHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, şiddet mağdurlarına hizmet vermek için kurulan çağrı merkezi 183'ün bloke edildiği iddialarına cevap verdi. Bakanlık sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden takipçilerine bazı haber siteleri ve sosyal medyada yer alan "Aile Bakanlığı'nın bir gazeteye ait şiddet hattına bloke uyguladığı" iddiası üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, "Bakanlığımızın iddia edildiği gibi herhangi bir blokajı söz konusu değildir. İddia asılsız ve gerçek dışıdır. Alo 183'e gelen ihbarlar büyük bir hassasiyetle ele alınmakta, acil önlemler uygulanmakta ve kayıt altına alınmaktadır. Şiddet vakaları büyük bir gizlilik içinde değerlendirilmekte, mağdurlarla ilgili bilgiler 3. kişilerle asla paylaşılmamaktadır" denildi.

ALO 183 7/24 HİZMET VERİYOR 

Alo 183 Sosyal Destek Hattı'nın Türkiye'nin tüm illerinden arayan şiddet ihmal ve istismar mağduru vatandaşlara 7 gün 24 saat hizmet verdiğine dikkat çekilen açıklamada, "İhmal istismar ve şiddet vakaları veya töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi için tedbir mahiyetindeki ihbarlar, durumun aciliyeti göz önünde tutularak, vakanın bulunduğu ilin acil müdahale ekip sorumlusuna veya kolluk kuvvetlerine bildirilmektedir. Acil müdahale ekibi vakayı değerlendirdikten sonra emniyet veya jandarma birimleri ile koordinasyon sağlayarak, kısa zamanda müdahale edilmesini sağlamaktadır. Alo 183 Sosyal Destek Hattı şiddet, ihmal ve istismar mağduru vatandaşlara, durumlarının hassasiyetinin bilinci ile destek olmayı sürdürmektedir" ifadelerine yer verildi.