CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gafları ve ırkçı çıkışlarıyla gündemden düşmüyor

Suriyelileri şehirden kovmak için mültecilerin su faturasına 10 kat zam yapacağına yönelik açıklamasıyla tartışmaların odağında olan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, daha önce birçok kez ırkçı söylemleri, gafları ve heykel yapımıyla gündeme gelmişti. Bunlardan en dikkat çekenleri koronadan ölenler için “Bir ayakları çukurdaydı. Abartmaya gerek yok” demesi ve seçimlerin hemen ardından mültecilere yapılan yemek yardımını kesmesiydi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan

Bolu'daki yabancı uyrukluların su faturasına 10 kat zam yapacağını ilan etmesiyle gündemde olan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçmişteki gafları, ırkçı söylemleri, faşizan adımları ve heykel sevdası ile birçok kez tartışmaların odağında olmuştu. İşte Özcan'ın günümüzden geçmişe doğru yaptığı skandal açıklamaları ve icraatleri:

"BİR TÜRLÜ GÖNDEREMEDİM"

Özcan, Bolu Belediyesi'nin toplantı odasında yaptığı konuşmada, attığı tüm adımlara rağmen Suriyelilerin şehirden gitmediğini söyleyerek, "Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. 'İş yeri ruhsatı vermiyorum' diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız" dedi.

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Yabancı uyruklulardan 10 kat fazla su faturası ücreti alacağız

SİGORTASIZ MÜLTECİ ÇALIŞTIRMIŞ

Mültecilerin şehri terk etmesi için kentte yaşayan yabancı uyrukluların su faturasına 10 kat zam yapacağını açıklayan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, bir sene boyunca sigortasız olarak bir mülteciyi evinde hizmetçi olarak çalıştırdığı ortaya çıktı. Hizmetçisi, Özcan'a "Madem sevmiyor istemiyor bizi, neden bir sene boyunca sigortasız çalıştırdı?" sorusunu yöneltti.

'Ne yaptıysak mülteciler gitmiyor' diyen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan evinde sigortasız olarak bir mülteciyi çalıştırmış

"DAHA FAZLASINI YAPACAĞIM"

Özcan, bu sözlerinin ardından son 15 günde tam 4 kez “Suriyelileri evlerine göndereceğim” diyen Kılıçdaroğlu’ndan cesaret alarak tepkilere rağmen ‘ırkçılık’ta ısrar edip, "Geri adım atmayacağım, fazlasını da yapacağım. Düşüncelerimin, dün söylediklerimin tamamının arkasındayım" ifadelerini kullandı.

Tanju’nun ‘kavga’sı: Daha fazlasınıyapacakmış

'SURİYELİYE YEMEK YOK'

31 Mart öncesi “Bolu’da Suriyeli görmek istemiyoruz” diyen CHP’li Tanju Özcan, belediye başkanlığını kazandıktan sonra ilk ırkçı ‘hizmeti’ni savaştan kaçan mazlumlara yardımı keserek yapmıştı. Özcan, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı aşevinden Suriyelilere verilen yemeği kesmişti.

Suriyeliye yemek yok

BIRAKIN ÖLSÜNLER

Özcan, 2020 yılında koronadan ölenler için kan donduran bir açıklamada bulunmuştu. Bolu’daki yerel basının temsilcileri ile bir araya gelen Özcan, gazetecilerin, “Koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden insanların defin işlerini mezarlık işleri müdürlüğü yapıyor. Kaç kişi defnedildiğine dair bir rakam paylaşabilir misiniz?” sorusu üzerine “Yani şöyle söyleyeyim ölenlere baktığınızda, büyük bir çoğunluğu başka hastalıktan muzdarip olan, yaşı da oldukça ileri yaşta olan kişiler. Yani ölenlerin çok büyük çoğunluğu bir ayağı çukurda olan insanlardı” demişti.

Bırakın ölsünler: CHP'li Özcan'dan kan donduran korona sözleri

CHP’Lİ BAŞKANIN ORUÇLA İMTİHANI

CHP'li Başkan, yanlış Ramazan imsakiyesi ile de gündeme gelmişti. Belediyenin bastırdığı imsakiyede vatandaşlara fazladan oruç tutturulduğu ortaya çıkmıştı. İmsakiyede iftar saatlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı imsakiyeye göre 2-3 dakika geç olduğu, yine imsak vakitlerinin de Diyanet’in hazırladığı imsakiyeye göre 18 dakika erken başladığı tespit edilmişti. Özcan bu yanlış sonrası, "Allah'tan iftar saatini önce yazmamışız. Geç açanlar olmuştur bizim yüzümüzden. Daha çok sevap kazanan olmuştur" açıklamasında bulunmuştu.

CHP’li başkanın oruçla imtihanı

Bolu Belediye Başkanı Özcan'dan 'yanlış imsakiye' açıklaması: Daha çok sevap kazanan olmuştur

"10 METRELİK HEYKEL YAPTIRACAĞIZ"

CHP'li belediyelerin bitmek bilmeyen heykel sevdasına CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da katılmıştı. Özcan, şehrin simgesi olacak 10 metrelik bozayı heykeli yapacaklarını açıklamıştı. Bu hizmetine "Berlin'in ve Moskova'nın simgesi ayı. Onlar ayıya sahip çıkıyor da biz kendi ayımıza neden sahip çıkmayacağız. Bunda garip olan, tuhaf olan ne? Ayıya niye sahip çıkmıyoruz? Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum" diyerek sahip çıkmıştı.

Bolu Belediye Başkanı Özcan: Kente 10 metrelik bozayı heykeli yaptıracağız

YOLSUZLUK SORUŞTURMASI

CHP’li Bolu Belediyesi’nde İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri, ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla inceleme başlatmıştı. İnceleme özellikle belediyenin ruhsatsız şekilde işlettiği kum ve mıcır ocağına yoğunlaşmıştı. Kaçak faaliyet yürütülen ocakta elde edilen kum ve mıcırın, belediye iştiraki Bolu’yu Seviyorum A.Ş. üzerinden oluşturulan bayiliklerce piyasaya satıldığı iddia edilmişti.

Bolu’ya müfettiş

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Yabancı uyruklulardan 10 kat fazla su faturası ücreti alacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz' açıklamasından sonra CHP'li Bolu Belediyesi harekete geçti. Yerel seçimler öncesi 'Bolu'da Suriyeli görmek istemiyoruz' diyen, belediye başkanlığını kazandıktan sonra ilk ırkçı 'hizmeti'ni Suriyelilere verilen yemeği keserek yapan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şimdi de kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağını açıkladı. Özcan, bu kararını 'Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. 'İş yeri ruhsatı vermiyorum' diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik' diyerek savundu.

Özcan, 'Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. 'İş yeri ruhsatı vermiyorum' diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız.

Bunu niye yapıyoruz? Gitsinler istiyoruz. Bu misafirlik uzadı. Benim elimde yetki yok ki zorla, zabıtayla şehrin dışına bırakıp koyayım. Bir ara sınırlar açıldığında biz otobüsleri ücretsiz yapıp insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Gönderelim gitsin.' dedi.

Bırakın ölsünler: CHP'li Özcan'dan kan donduran koronavirüs sözleri
Faşizan çıkışlarıyla tanınan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yine baltayı taşa vurdu. Bolu'da koronadan hayatını kaybedenlerin hasta veya yaşlılar olduğunu belirten Özcan, “Çoğunluğu bir ayağı çukurda olan insanlardı. Dolayısıyla rakamları abartmaya gerek yok' dedi.

CHP'li Tanju Özcan'dan Erdoğan'a küstah sözler
CHP'nin Bolu Belediye Başkan adayı gösterdiği eski milletvekili Tanju Özcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki küstah açıklamalarının yer aldığı görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyada büyük tepki çeken görüntülerde Özcan, Erdoğan'ın sesinin kısılması ile dalga geçip çirkin benzetmelerde bulunuyor.

Bolu Belediye Başkanı Özcan'dan ahlak sınırını aşan sözler: Gazozuma hap mı attınız ne yaptınız, şebekeye şap katacağım
Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, belediye meclis toplantısında ahlak sınırını aşan ifadeler kullandı. Bir sendika temsilcisinin belediyedeki uygunsuz görüntüleri ve yine bir müdürün bilgisayarında bulunan erotik görüntüler hatırlatılan Özcan, 'Sana bir gazoz söyleyeyim. Çok sevdiğim bir sanatçı var Nuri Alço. Onun gibi de bakıp söyleyeyim. Burak Bey rahat ol. Gazozun içine bir şey atmadık rahat olun. Arkadaşlar bir gazoz filan ikramımız yok mu? Bir şey olmaz rahat olun. Gazozuma hap mı attınız ne yaptınız? Belediye şebekesine şap katacağım' diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Özcan'dan CHP'li Seyit Torun'a: Düşüncelerimin arkasındayım kimseye şirin görünme gibi bir derdim yok
Bolu'da yabancı uyruklu kişilerden su faturası ve katı atık vergisini 10 kat fazla alacaklarını açıklayan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a partisinin Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan tepki gelmişti.

Torun, 'Temel bir yaşam hakkının bırakınız engellenmesi, bu konunun tartışmaya açılması dahi, parti politikalarımız ile taban tabana zıttır. Sayın Özcan'ın yabancılar ile ilgili görüşleri kendisini bağlamaktadır.' ifadelerini kullanmıştı.

Özcan ise Torun'la görüştüğünü ancak kararının arkasında durduğunu belirtti. Özcan, 'Düşüncelerimin tamamının arkasındayım. Ben sonradan Cumhuriyet Halk Partili olanlardan değilim. Birilerine şirin görünme gibi bir derdim yok.' dedi.

CHP'li Bolu Belediye Başkanı'ndan esnafa tehdit
CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı bir programda esnafı açık açık tehdit etti. Özcan'ın Boluspor için para vermeyenlere Belediyede zorluk çıkartacaklarını ima etmesi, esnaftan tepki topladı. Bakış Haber'in gündeme getirdiği video sosyal medyada kısa sürede büyük tepki topladı.