|

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gafları ve ırkçı çıkışlarıyla gündemden düşmüyor

Suriyelileri şehirden kovmak için mültecilerin su faturasına 10 kat zam yapacağına yönelik açıklamasıyla tartışmaların odağında olan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, daha önce birçok kez ırkçı söylemleri, gafları ve heykel yapımıyla gündeme gelmişti. Bunlardan en dikkat çekenleri koronadan ölenler için “Bir ayakları çukurdaydı. Abartmaya gerek yok” demesi ve seçimlerin hemen ardından mültecilere yapılan yemek yardımını kesmesiydi.

11:55 - 28/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 12:29 - 28/07/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan

Bolu'daki yabancı uyrukluların su faturasına 10 kat zam yapacağını ilan etmesiyle gündemde olan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçmişteki gafları, ırkçı söylemleri, faşizan adımları ve heykel sevdası ile birçok kez tartışmaların odağında olmuştu. İşte Özcan'ın günümüzden geçmişe doğru yaptığı skandal açıklamaları ve icraatleri:

"BİR TÜRLÜ GÖNDEREMEDİM"

Özcan, Bolu Belediyesi'nin toplantı odasında yaptığı konuşmada, attığı tüm adımlara rağmen Suriyelilerin şehirden gitmediğini söyleyerek,
"Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. 'İş yeri ruhsatı vermiyorum' diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız"
dedi.

SİGORTASIZ MÜLTECİ ÇALIŞTIRMIŞ

Mültecilerin şehri terk etmesi için kentte yaşayan yabancı uyrukluların su faturasına 10 kat zam yapacağını açıklayan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, bir sene boyunca sigortasız olarak bir mülteciyi evinde hizmetçi olarak çalıştırdığı ortaya çıktı. Hizmetçisi, Özcan'a "Madem sevmiyor istemiyor bizi, neden bir sene boyunca sigortasız çalıştırdı?" sorusunu yöneltti.

"DAHA FAZLASINI YAPACAĞIM"

Özcan, bu sözlerinin ardından son 15 günde tam 4 kez “Suriyelileri evlerine göndereceğim” diyen Kılıçdaroğlu’ndan cesaret alarak tepkilere rağmen ‘ırkçılık’ta ısrar edip,
"Geri adım atmayacağım, fazlasını da yapacağım. Düşüncelerimin, dün söylediklerimin tamamının arkasındayım"
ifadelerini kullandı.

'SURİYELİYE YEMEK YOK'

31 Mart öncesi
“Bolu’da Suriyeli görmek istemiyoruz”
diyen CHP’li Tanju Özcan, belediye başkanlığını kazandıktan sonra ilk ırkçı ‘hizmeti’ni savaştan kaçan mazlumlara yardımı keserek yapmıştı. Özcan, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı aşevinden Suriyelilere verilen yemeği kesmişti.

BIRAKIN ÖLSÜNLER

Özcan, 2020 yılında koronadan ölenler için kan donduran bir açıklamada bulunmuştu. Bolu’daki yerel basının temsilcileri ile bir araya gelen Özcan, gazetecilerin,
“Koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden insanların defin işlerini mezarlık işleri müdürlüğü yapıyor. Kaç kişi defnedildiğine dair bir rakam paylaşabilir misiniz?”
sorusu üzerine
“Yani şöyle söyleyeyim ölenlere baktığınızda, büyük bir çoğunluğu başka hastalıktan muzdarip olan, yaşı da oldukça ileri yaşta olan kişiler. Yani ölenlerin çok büyük çoğunluğu bir ayağı çukurda olan insanlardı”
demişti.

CHP’Lİ BAŞKANIN ORUÇLA İMTİHANI

CHP'li Başkan, yanlış Ramazan imsakiyesi ile de gündeme gelmişti. Belediyenin bastırdığı imsakiyede vatandaşlara fazladan oruç tutturulduğu ortaya çıkmıştı.
İmsakiyede iftar saatlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı imsakiyeye göre 2-3 dakika geç olduğu, yine imsak vakitlerinin de Diyanet’in hazırladığı imsakiyeye göre 18 dakika erken başladığı tespit edilmişti.
Özcan bu yanlış sonrası,
"Allah'tan iftar saatini önce yazmamışız. Geç açanlar olmuştur bizim yüzümüzden. Daha çok sevap kazanan olmuştur"
açıklamasında bulunmuştu.

"10 METRELİK HEYKEL YAPTIRACAĞIZ"

CHP'li belediyelerin bitmek bilmeyen heykel sevdasına CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da katılmıştı. Özcan, şehrin simgesi olacak 10 metrelik bozayı heykeli yapacaklarını açıklamıştı. Bu hizmetine "Berlin'in ve Moskova'nın simgesi ayı. Onlar ayıya sahip çıkıyor da biz kendi ayımıza neden sahip çıkmayacağız. Bunda garip olan, tuhaf olan ne? Ayıya niye sahip çıkmıyoruz? Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum" diyerek sahip çıkmıştı.

YOLSUZLUK SORUŞTURMASI

CHP’li Bolu Belediyesi’nde İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri, ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla inceleme başlatmıştı. İnceleme özellikle belediyenin ruhsatsız şekilde işlettiği kum ve mıcır ocağına yoğunlaşmıştı. Kaçak faaliyet yürütülen ocakta elde edilen kum ve mıcırın, belediye iştiraki Bolu’yu Seviyorum A.Ş. üzerinden oluşturulan bayiliklerce piyasaya satıldığı iddia edilmişti.







#chp
#bolu belediye başkanı
#tanju özcan
#gaf
#ırkçı
#suriyeli
#mülteci
#heykel
#korona
#yolsuzluk
3 yıl önce